Damien Marcq met Gianni Bruno in de sfeertribune voor een ‘Forza Essevee’ na de zege tegen Standard: “Met onze huidige vorm kunnen we van iedereen winnen.” Vraag is hoe de afwezigheid van De Bock, Govea en Vossen wordt opgevangen.
Volledig scherm
Damien Marcq met Gianni Bruno in de sfeertribune voor een ‘Forza Essevee’ na de zege tegen Standard: “Met onze huidige vorm kunnen we van iedereen winnen.” Vraag is hoe de afwezigheid van De Bock, Govea en Vossen wordt opgevangen. © BELGA

Damien Marcq (Zulte Waregem) houdt druk af voor trip naar Brugge: “Ons niet blindstaren op klassering”

VOETBAL 1AHeeft Zulte Waregem voldoende kwaliteit om mee te strijden voor een stek in de top vier? Of moet het realistisch blijven en vooral op de top acht mikken? Trainer Francky Dury mist zondag op Club Brugge enkele vitale pionnen, maar toch kijkt met name aanvoerder Damien Marcq reikhalzend uit naar de wedstrijd in Jan Breydel. “Met onze vorm van het moment kunnen we iedereen kloppen.”

 1. Nikos Kainourgios, surprise van de chef in de spits bij Zulte Waregem: “Twee goals, een droom die uitkomt”
  VOETBAL 1A

  Nikos Kainourgi­os, surprise van de chef in de spits bij Zulte Waregem: “Twee goals, een droom die uitkomt”

  Als de nood het hoogst is, moet je als coach kunnen verrassen. Zulte Waregem stuit in zijn zoektocht naar offensieve versterking op zijn financiële limieten, maar dat weerhoudt trainer Francky Dury er niet van dan maar zelf een nieuwe aanvaller uit zijn hoge hoed te toveren. Nikos Kainourgios, in anderhalf jaar amper aan bod gekomen, had al zijn aandeel in de goede maand december met een uitstekende prestatie als offensieve linksachter op Antwerp, en nu toonde de 22-jarige Griek dat hij ook diep in de spits aardig uit de voeten kan. “En meteen twee goals, hier had ik nooit van durven dromen”, weet Kainourgios met zijn vreugde geen blijf.
 1. Panos Armenakas (Zulte Waregem) hoopt op een basisplaats op Olympic: “Ik weet dat ik dit niveau aan kan”

  Panos Armenakas (Zulte Waregem) hoopt op een basis­plaats op Olympic: “Ik weet dat ik dit niveau aan kan”

  Francky Dury blijft nog even in quarantaine. Vandaag leiden Davy De fauw en Timmy Simons een derde keer de troepen van Essevee. Na de eervolle nederlaag in Genk en de belangrijke zege tegen KV Oostende, moeten de interimcoaches hun team nu een bekerronde verder helpen. Op het terrein van Olympic Charleroi-Farciennes krijgen een aantal jongens die tot dusver minder speelden waarschijnlijk hun kans. Naast Sammy Bossut en Ewoud Pletinckx hoopt ook Panos Armenakas (22) aan de aftrap te komen.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"
  Play
  Premier League

  Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"

 2. VTM-journalist Jarno Bertho: "Roep om BeNeLiga wordt luider"
  Play
  Voetbal

  VTM-journalist Jarno Bertho: "Roep om BeNeLiga wordt luider"