Cyle Larin
Volledig scherm
PREMIUM
Cyle Larin © Photo News

Cyle Larin: de ‘Stille Reus’ van Zulte Waregem neemt het op tegen Club Brugge, waar hij op zijn 18de testte

Zulte WaregemRemember the name? Op zijn achttiende testte Cyle Larin bij Club Brugge, zes jaar later staat hij als revelatie van Zulte Waregem tegenover blauw-zwart. Het opvallende parcours van ‘The Silent Giant’.

0 reacties

 1. Nikos Kainourgios, surprise van de chef in de spits bij Zulte Waregem: “Twee goals, een droom die uitkomt”
  VOETBAL 1A

  Nikos Kainourgi­os, surprise van de chef in de spits bij Zulte Waregem: “Twee goals, een droom die uitkomt”

  Als de nood het hoogst is, moet je als coach kunnen verrassen. Zulte Waregem stuit in zijn zoektocht naar offensieve versterking op zijn financiële limieten, maar dat weerhoudt trainer Francky Dury er niet van dan maar zelf een nieuwe aanvaller uit zijn hoge hoed te toveren. Nikos Kainourgios, in anderhalf jaar amper aan bod gekomen, had al zijn aandeel in de goede maand december met een uitstekende prestatie als offensieve linksachter op Antwerp, en nu toonde de 22-jarige Griek dat hij ook diep in de spits aardig uit de voeten kan. “En meteen twee goals, hier had ik nooit van durven dromen”, weet Kainourgios met zijn vreugde geen blijf.
 1. De revelatie Gianni Bruno: lopende buitenspeler is de man die Dury al lang wou en die hij altijd laat staan
  Zulte Waregem
  1

  De revelatie Gianni Bruno: lopende buitenspe­ler is de man die Dury al lang wou en die hij altijd laat staan

  Zulte Waregem zette op Stayen een belangrijke stap richting redding, al wil Francky Dury nog altijd niet te vroeg victorie kraaien. In het vierde kwartier toonde Essevee zich superefficiënt, nadat Louis Bostyn (met hulp van de paal) tot vier keer toe Yuma Suzuki afstopte. Eén briljante flits van Gianni Bruno (29) maakte uiteindelijk het verschil. Zoals wel vaker dit seizoen.
 2. Ewoud Pletinckx trok zege mee over de streep voor Zulte Waregem: “Hoop dat ik snel weer in ploeg geraak”
  VOETBAL 1A

  Ewoud Pletinckx trok zege mee over de streep voor Zulte Waregem: “Hoop dat ik snel weer in ploeg geraak”

  Twee maanden was hij uitgeschakeld, anderhalve maand is hij inmiddels hersteld. Maar voor Ewoud Pletinckx, als kapitein aan het seizoen begonnen bij Zulte Waregem, bleef het in de jongste zeven wedstrijden bij drie korte invalbeurten, amper tien minuten in totaal. Zaterdag tegen Moeskroen stuurde trainer Francky Dury zijn youngster voor een vol halfuur de loopgrachten in. “Ik ben blij dat ik de ploeg heb kunnen helpen”, maakt de 20-jarige Geraardsbergenaar zich sterk dat hij klaar is om weer vast in de basis te verschijnen.
 3. Eddy Cordier (Zulte Waregem) stapt 2021 met vertrouwen in: “Covid erger dan 7-0 in Anderlecht of 0-6 tegen Club”
  VOETBAL 1A

  Eddy Cordier (Zulte Waregem) stapt 2021 met vertrouwen in: “Covid erger dan 7-0 in Anderlecht of 0-6 tegen Club”

  Sinds 2014 heeft Eddy Cordier (60) bij Zulte Waregem de dagelijkse leiding, eerst als algemeen manager en sinds december 2017 als CEO. Met zowat een kwarteeuw dienst bij de fusieclub op de teller, stapt Cordier optimistisch het nieuwe kalenderjaar in. Ook al beseft hij meer dan wie ook hoe belangrijk én cruciaal 2021 voor de toekomst van Essevee wordt. “Covid heeft er het afgelopen jaar stevig ingehakt. Mijn grote hoop voor 2021 is uiteraard een mooi seizoenseinde, maar ook en vooral dat we geen maanden meer zullen moeten wachten om ons trouwe publiek weer te mogen verwelkomen in het Regenboogstadion.”