De affiche van de negende editie van de Bartholomeusfeesten.
Volledig scherm
De affiche van de negende editie van de Bartholomeusfeesten. © Gemeente Nieuwmunster

Traditionele trekpaarden en initiatie ‘kippen tekenen’ op negende Bartholomeusfeesten

ZuienkerkeDe negende Bartholomeusfeesten in Nieuwmunster vinden van vrijdag 20 tot en met zondag 22 augustus plaats. Net zoals vorige edities kan je er genieten van een filmavond, een gezellige boerenmarkt en de traditionele processie.

 1. VIDEO: ‘Echte vechters’ trotseren regen én enorme rij voor razendpopulaire Camille in Blankenberge - “Eerste fans stonden om 9 uur al aan de voordeur van de Pier”
  Blankenberge

  VIDEO: ‘Echte vechters’ trotseren regen én enorme rij voor razendpopu­lai­re Camille in Blankenber­ge - “Eerste fans stonden om 9 uur al aan de voordeur van de Pier”

  Woensdagmiddag liep Camille langs in de zomerstudio van MNM op de Zeedijk van Blankenberge voor een interview bij de immer sympathieke Brahim. Daarna trok de razendpopulaire artieste naar de #LikeMe expositie in de Pier voor een meet & greet met haar fans, die ondanks het grijze weer massaal afzakten naar de badstad. Ze kwamen uit alle hoeken van Vlaanderen om een handtekening of selfie te scoren met hun idool.
 1. Reetje op zoek naar water, gewassen verschralen onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden
  West-Vlaanderen

  Reetje op zoek naar water, gewassen verschra­len onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden

  Akkers worden woestijnen, vissen spartelen in opdrogende vijvers, landbouwers zien hun gewassen sterven door een gebrek aan water. De droogte laat zich voelen in West-Vlaanderen, voor landbouw, mens en dier. “Voor het drinkwater is de toestand ernstig, maar niet precair”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Een stand van het water in de kustprovincie. En 17 foto’s, de voorbije week genomen door onze fotografen in West-Vlaanderen.