Belpop Bonanza.
Volledig scherm
Belpop Bonanza. © Belpop Bonanza

Test je kennis over vaderlandse muziekgeschiedenis in Belpop Bonanza-quiz

ZuienkerkeWandelende muziekencyclopedieën Jan Delvaux en Jimmy Dewit organiseren in Zuienkerke een quiz waarin jij je Belpop-kennis kan etaleren.

 1. ASSISEN. “Zijn kanarie was gestorven. Hij zei dat hij mijn darmen eruit zou snijden”: moeder schetst onthutsend beeld van Sacha (23)
  PREMIUM

  ASSISEN. “Zijn kanarie was gestorven. Hij zei dat hij mijn darmen eruit zou snijden”: moeder schetst onthutsend beeld van Sacha (23)

  De moeder van Sacha Brunessaux (23) stond maandag na drie jaar weer oog in oog met haar zoon in het Brugse assisenhof. Terwijl de meeste mama’s dan meestal de loftrompet blazen, was dat bij Isabelle H. (51) allesbehalve zo. De vrouw vertelde honderduit over bedreigingen: “Hij zei dat hij mij in brand zou steken”. “Ons moeder begon zelf raar te doen”, viel broer R. uit de lucht.
  Brugge
 2. Je elektrische wagen opladen? Dat zal in Brugge steeds vaker ondergronds kunnen: “400 laadpunten erbij in twee jaar”
  PREMIUM

  Je elektri­sche wagen opladen? Dat zal in Brugge steeds vaker onder­gronds kunnen: “400 laadpunten erbij in twee jaar”

  De stad Brugge en parkeerbeheerder Interparking zullen dit en volgend jaar 400 extra laadpunten voor elektrische wagens plaatsen in de Brugse ondergrondse parkings. “En tegen 2025 willen we er op álle parkeerterreinen”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Hoeveel laadpunten telt Brugge nu al en hoeveel kost het om er je elektrische auto op te laden?
  Brugge