Zuienkerke annuleert de verwelkoming van de nieuwe inwoners
Volledig scherm
Zuienkerke annuleert de verwelkoming van de nieuwe inwoners © Benny Proot

Geen verwelkoming van nieuwe inwoners door stijgende coronacijfers

ZuienkerkeDe gemeente Zuienkerke zal haar nieuwe inwoners dan toch niet verwelkomen met een feest dit jaar. Dat is zopas beslist.

 1. Regio Brugge-Noord haalt subsidie van 200.000 euro binnen voor uitbouw lokaal e-inclusiebeleid
  Blankenberge

  Regio Brug­ge-Noord haalt subsidie van 200.000 euro binnen voor uitbouw lokaal e-inclusiebe­leid

  De regio Brugge-Noord krijgt 200.000 euro aan subsidies van het Agentschap Binnenlands Bestuur voor een project rond e-inclusie. Samen met Damme, Knokke-Heist en Zuienkerke gaat Blankenberge een overkoepelend digitaal inclusiebeleid ontwikkelen zodat alle burgers - de meest kwetsbaren eerst - de nodige toegang, vaardigheden en ondersteuning krijgen om te participeren in een digitaal Vlaanderen.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.