Enorme ravage na gasexplosie in Zuienkerke
Volledig scherm
Enorme ravage na gasexplosie in Zuienkerke © Jan Van Maele

Beelden tonen enorme ravage na gasexplosie in woning naast danstaverne, drie zeventigers gewond: “Geluk dat er geen doden zijn gevallen”

ZuienkerkeBij een explosie in Zuienkerke, tussen Blankenberge en Brugge, zijn maandagochtend drie gewonden gevallen. Het gaat om zeventigers die in een woning naast danstaverne De Schuure wonen. Over de omstandigheden is nog veel onduidelijkheid. Vast staat wel dat het om een gasexplosie gaat en één iemand er erg aan toe is. Er is een perimeter ingesteld omdat er mogelijk sprake is van asbest in het gebouw. “Het is een geluk dat hier geen doden zijn gevallen."

 1. Kandidaat Prins Carnaval Blankenberge 2023 Killian Massez (23): “Het motorongeval van mijn vader en het plotse overlijden van Erik Fryns waren emotioneel heel moeilijke momenten tijdens mijn campagne”
  BLANKENBERGE

  Kandidaat Prins Carnaval Blankenber­ge 2023 Killian Massez (23): “Het motoronge­val van mijn vader en het plotse overlijden van Erik Fryns waren emotioneel heel moeilijke momenten tijdens mijn campagne”

  In 2014 was hij apetrots op zijn vader Luc die de muts van seniorenprins op zijn hoofd mocht zetten terwijl zijn oom Henk Lievens dat zelfde jaar de titel van Prins Carnaval veroverde. 9 jaar later wil Killian Massez (23), die samen met zijn ouders Café Plaza op de Grote Markt uitbaat, die felbegeerde steek ook binnenhalen. “Het was een heel intensieve campagne die overschaduwd werd door 2 dramatische gebeurtenissen”, blikt de Blankenbergenaar terug.
 2. Onderwijsstraat tijdelijk afgesloten door installatie autolift

  Onderwijs­straat tijdelijk afgesloten door installa­tie autolift

  Op vrijdag 3 februari is de Onderwijsstraat tijdelijk afgesloten tussen de Elisabethstraat en de Descampsstraat. Ter hoogte van huisnummer 9 installeert de aannemer een autolift in een nieuwbouw. Doorgaand verkeer volgt een omleiding. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk en de garages blijven bereikbaar. Voetgangers en fietsers ondervinden geen hinder. De werken duren tot na de middag. Tegen 14 uur wordt de straat terug opengesteld.