Het OCMW in Zoutleeuw (archiefbeeld).
Volledig scherm
Het OCMW in Zoutleeuw (archiefbeeld). © Bollen

Zoutleeuw zoekt vrijwilligers voor verjaardagsbezoeken

ZoutleeuwSedert enkele jaren zetten het OCMW, Zoutleeuw, de seniorenraad en de welzijnsraad zich in om van Zoutleeuw een gemeente te maken waar het voor iedereen, ongeacht leeftijd, aangenaam wonen is. In kader van deze campagne starten ze vanaf november met verjaardagsbezoeken aan thuiswonende 80-plussers. 

 1. Einddatum voor vaccinatiecentrum Tienen zoek, maar medewerkers geven niet op "Al moeten we doorgaan tot het eind van de pandemie”
  Tienen/Hoegaarden/Glabbeek/Boutersem/Kortenaken

  Einddatum voor vaccinatie­cen­trum Tienen zoek, maar medewer­kers geven niet op "Al moeten we doorgaan tot het eind van de pandemie”

  Mensen geboren tussen 1955 en 1960 hebben hun uitnodiging intussen in de bus. Indien niet, volgt die één van de komende dagen. Vervolgens zullen ook jongeren mensen hun uitnodiging krijgen. Met andere woorden, ook hier stijgt de ‘boosterprikkoorts’ en wil men zo snel als mogelijk is, zoveel mogelijk mensen bun booster geven. In september zag het er nog naar uit dat het vaccinatiecentrum half oktober de deuren kon sluiten, maar helaas. Geen nood, de medewerkers zijn gemotiveerder dan ooit.
 1. Buurderij Geetbets lanceert “Oere noen tussen Gete en Velpe”
  Geetbets/Kortenaken/Linter/Zoutleeuw

  Buurderij Geetbets lanceert “Oere noen tussen Gete en Velpe”

  Vanaf deze week kan je de “Oere noen tussen Gete en Velpe”-boxen bestellen voor afhaal op woensdag 1 december. Buurderij Geetbets en enkele landbouwers uit de 4 TGV-gemeentes (Geetbets - Linter - Kortenaken - Zoutleeuw) sloegen de handen in elkaar en lanceren drie verschillende boxen met recept en ingrediënten voor een hoofdmaaltijd en dessert op basis van lokale landbouwproducten. “We kiezen voor een recept met varkensvlees van Duroc De Riegel (Kortenaken), eentje met rundsvlees van De Vaerendriesch (Hoeleden) en eentje met kip van De Winning (Kortenaken). Voor zuivel werken we samen met Melkerhei (Linter). De patatjes komen van Vanhees uit Zoutleeuw. Voor de groenten doen we beroep op Bio bij Bernd uit Geetbets en De Winning uit Kortenaken. Het fruit komt van Bio-Fruitbedrijf Vanthienen en Fruitbedrijf Morren (Kortenaken). Naast de hoofdmaaltijd is er ook dessert met lokalen landbouwproducten”.