Vanaf deze week kan je een beweegroute volgen in het park aan de OCMW-campus in Zoutleeuw. Tweede van rechts: Ilse Beelen (CD&V), schepen van Welzijn en Gezonde Geemte en uiterst rechts: BOV-coach Lieve Klaps.
Volledig scherm
Vanaf deze week kan je een beweegroute volgen in het park aan de OCMW-campus in Zoutleeuw. Tweede van rechts: Ilse Beelen (CD&V), schepen van Welzijn en Gezonde Geemte en uiterst rechts: BOV-coach Lieve Klaps. © Bollen

Zoutleeuw opent beweegroute: “Voeg een work-out toe aan je wandeling”

ZoutleeuwSinds dinsdag 21 juni kan je in het park van de OCMW-campus Zoutleeuw terecht om te werken aan je conditie. Er staan namelijk verschillende laagdrempelige oefeningen, netjes verspreid over 850 meter. Je kan er je uithouding, evenwicht en kracht beproeven. 

 1. Kringwinkel PLUS Landen opent haar deuren: “Dankzij ligging op taalgrens zal hier zeker een massa volk op afkomen”
  PREMIUM
  Landen

  Kringwin­kel PLUS Landen opent haar deuren: “Dankzij ligging op taalgrens zal hier zeker een massa volk op afkomen”

  Vandaag heeft De Kringwinkel PLUS in Landen de deuren geopend voor het grote publiek. Met filialen in Aarschot, Tienen en Diest voegt de organisatie er nu dus een vierde bij. Gelegen aan Domein 't Park zal de Kringwinkel dienst doen als een circulair belevingscentrum waar ‘nieuwe kansen’ centraal staan. Niet alleen wat betreft voorwerpen, maar ook inzake opleidings- en arbeidsmogelijkheden. “Dit moet een plek worden waar we elkaar rond mens en milieu kunnen inspireren”, klink het.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Terug donderdagmarkt op Grote Markt Zoutleeuw
  Zoutleeuw

  Terug donderdag­markt op Grote Markt Zoutleeuw

  Vanaf deze maand gaat de donderdagmarkt in Zoutleeuw terug door op de Grote Markt en neemt ze terug haar oorspronkelijke plaats in tussen de Sint-Leonarduskerk en het historisch stadhuis. Tijdens de wekelijkse donderdagmarkt zal dit gedeelte verkeersvrij worden gemaakt. Doorgaand verkeer zal achter de kerk en langs de Rijkswachtstraat worden geleid. Door de gewijzigde verkeerssituatie worden ook de bushaltes tijdelijk op een andere plaats bediend. Zwaar verkeer wordt omgeleid langs de Ossenwegstraat.