Illustratie van een CO2-meter.
Volledig scherm
Illustratie van een CO2-meter. © rv

Zoutleeuw geeft verenigingen en ontmoetingscentra CO2-meters om luchtkwaliteit te meten

ZoutleeuwNaast respect voor de coronamaatregelen is het ventileren van binnenruimtes essentieel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zoutleeuw vindt het als lokaal bestuur belangrijk om de verenigingen en ontmoetingscentra daarbij te ondersteunen. Alle erkende Zoutleeuwse verenigingen en ontmoetingscentra krijgen een gratis CO2-meter van de stad ter waarde van 204,49 euro. Daarmee kunnen ze zelf de luchtkwaliteit in het lokaal meten.

  1. Na ontslag van Veerle Heeren start Sint-Truiden tuchtprocedure tegen financieel directeur: “Hij vond een manier om zonder toestemming grote geldsommen te versluizen”
    Sint-Truiden

    Na ontslag van Veerle Heeren start Sint-Trui­den tuchtproce­du­re tegen financieel directeur: “Hij vond een manier om zonder toestem­ming grote geldsommen te versluizen”

    Het stadsbestuur van Sint-Truiden start een tuchtprocedure op tegen financieel directeur Luc Vandijck. Oppositiepartij Vooruit drong aan op een schorsing van de man, nadat bekend werd dat voormalig burgemeester Jef Cleeren (CD&V) in 2017 en 2020 een totaalbedrag van 65.000 euro ontving van de stad.