De Bron Budingen.
Volledig scherm
De Bron Budingen. © Vanessa Dekeyzer

Zaklampentocht ten voordele van De Bron

0 reacties

 1. Opfrisbeurt Hasselts station schiet goed op: perron 6-7 vernieuwd met schuilhuisje, zitbanken en ledverlichting
  PREMIUM
  Hasselt

  Opfris­beurt Hasselts station schiet goed op: perron 6-7 vernieuwd met schuilhuis­je, zitbanken en ledverlich­ting

  In het station van Hasselt kunnen de reizigers sinds kort opnieuw de trein nemen op perron 6-7, dat als eerste perron volledig werd vernieuwd. Het perron is een goed beeld van hoe het station er eind 2024 moet uitzien, wanneer alle perrons zijn vernieuwd. Het station van Hasselt is één van de vijf Limburgse treinstations waar NMBS en Infrabel momenteel de perrons verhogen en vernieuwen.
 2. Stad Zoutleeuw haalt asbest op aan huis
  Zoutleeuw

  Stad Zoutleeuw haalt asbest op aan huis

  Vanaf 17 juni 2021 kunnen inwoners van Zoutleeuw afval vervuild met asbest aan huis laten ophalen. Het gaat om een initiatief van EcoWerf en wordt ondersteund met subsidies van de Vlaamse regering. Momenteel kan je in Zoutleeuw gratis asbestplaten aanbieden na afspraak en onder voorwaarden (het materiaal moet verpakt zijn). Met de ophaling breiden ze hun service uit. Wie een aanvraagt indient, krijgt ondersteuning van een zogenaamde asbestcoach. Die komt ter plaatse een analyse maken en legt ook de afhaaldatum vast. Hij geeft advies over een veilige afbraak en verkoopt het nodige aantal asbestzakken. Een zak kost 30 euro per stuk. Dit bedrag is vastgelegd door OVAM, en is in heel Vlaanderen hetzelfde. Daarnaast ontvang je ook twee veiligheidskits die bestaan uit een overall, handschoenen en een FFP3-mondmasker. Elk gezin zal gebruik kunnen maken van maximaal 5 zakken per jaar. Intekenen kan al vanaf 17 mei.
 3. Stroompannes teisteren inwoners van Kortenaken en Zoutleeuw al maanden: “Het bestuur steekt zijn nek niet uit”
  PREMIUM
  Zoutleeuw - Kortenaken

  Stroompan­nes teisteren inwoners van Kortenaken en Zoutleeuw al maanden: “Het bestuur steekt zijn nek niet uit”

  Vandaag gingen inwoners van Kortenaken voor de zoveelste keer ongewild offline. De afgelopen maand kampten ook inwoners van het naburige Zoutleeuw meermaals met stroompannes. Op sociale media regent het dan ook misnoegde reacties. Wat ook Lowie Pierards (22), bestuurslid en jongerenvoorzitter van de N-VA-fractie in Zoutleeuw niet is ontgaan. Hij hekelt het lakse optreden van het stadsbestuur. “Ze schuiven deze problemen steeds gewoon van zich af”, klinkt het.
 1. Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen
  Play

  Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen

 2. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype