De wateroverlast afgelopen zomer in Zoutleeuw.
Volledig scherm
De wateroverlast afgelopen zomer in Zoutleeuw. © Stad Zoutleeuw

Vlaanderen weigert de niet-erkenning van Zoutleeuw als rampgebied te herzien

ZoutleeuwHet overleg met het kabinet van Ministers Jambon en Demir, naar aanleiding van de niet-erkenning van Zoutleeuw als rampgebied na de wateroverlast van juli 2021, is voor Zoutleeuw en haar inwoners een slag in het water. Volgens het kabinet van de minister-president gaven de metingen aan dat er geen sprake was van een T30 (een storm die eens in de 30 jaar voorkomt). De stad is hier niet mee akkoord en bekijkt wat de volgende stap kan zijn.

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.