Er kwam veel volk naar de infovergadering over het asielcentrum.
Volledig scherm
Er kwam veel volk naar de infovergadering over het asielcentrum. © Bollen

Video: Massaal protest tegen komst van asielcentrum in Dormaal: “Dit plan mag niet doorgaan!”

Het Kosterhuis in Dormaal was niet groot genoeg voor de infovergadering over het geplande asielcentrum in het woonzorgcentrum Philemon en Baucis aan de Zoutleeuwsesteenweg. Burgemeester Boudewijn Herbots (CD&V) kreeg meteen alle slijk over zich heen. “We moeten actie ondernemen”, klinkt het vastberaden bij de inwoners.

15 reacties

 • Gaston Foubert

  3 jaar geleden
  Er staan genoeg kazernes leeg, ideaal voor asielzoekers.
 • Dirk De Buyst

  3 jaar geleden
  Zeer juist, Pierre. In Schilde, Schoten, ‘s Gravenwezel... waar de rijken wonen, zul je geen asielzoekers of gelijk welke mens van vreemde origine tegen het lijf lopen.
 • Vera Bres

  3 jaar geleden
  Asielzoekers ,Allochtonen ,migranten etc ...krijgen voordeel op alle vlakken, de gewone werkende en gepensioneerde Belgen worden aan de kant geschoven en ja moeten ook voor dit alles nog betalen ...via de jaarlijkse belastingen /afhoudingen , democratie is hier ver weg hé.
 • Vandamk

  3 jaar geleden
  Ik hoop met heel mijn hart dat de gemeente Dormaal en zijn inwoners dit snode plan van fedasil kunnen tegenhouden!
 • Vanessa Sas

  3 jaar geleden
  Niks "tijdelijk", ikzelf inwoner van Zoutleeuw, heb op de website van de stad kunnen lezen dat ze al klassen gaan inrichten speciaal om Nederlands te leren. Waarom Nederlands geven, als mensen toch terug naar land van herkomst gaan? De zoveelste leugen....en dan nog recht in het gezicht van al u kiezers.
 1. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.
 2. LEVENSVERHAAL. Jef ‘de garde’ (100) overleden: “Hij was specialist in het bemiddelen, op één ruzie na”
  PREMIUM
  Kortenaken

  LEVENSVER­HAAL. Jef ‘de garde’ (100) overleden: “Hij was specialist in het bemiddelen, op één ruzie na”

  De laatste veldwachter van Kortenaken is niet meer. Jef Vanderstukken overleed op 27 januari, een maand nadat hij 100 kaarsjes uitblies in het woonzorgcentrum in zijn geliefde thuisgemeente. Hoewel de man sinds de jaren ‘80 met pensioen was, spraken veel mensen hem nog steeds aan als ‘Jef de garde’, en daar was hij trots op. “Hij kende werkelijk iedereen en stond steeds klaar om te helpen waar hij kon.” Afscheid van een mensen-man, die overal ruzies wist op te lossen, op één na.