Er kwam veel volk naar de infovergadering over het asielcentrum.
Volledig scherm
Er kwam veel volk naar de infovergadering over het asielcentrum. © Bollen

Video: Massaal protest tegen komst van asielcentrum in Dormaal: “Dit plan mag niet doorgaan!”

Het Kosterhuis in Dormaal was niet groot genoeg voor de infovergadering over het geplande asielcentrum in het woonzorgcentrum Philemon en Baucis aan de Zoutleeuwsesteenweg. Burgemeester Boudewijn Herbots (CD&V) kreeg meteen alle slijk over zich heen. “We moeten actie ondernemen”, klinkt het vastberaden bij de inwoners.

15 reacties

 • Gaston Foubert

  2 jaar geleden
  Er staan genoeg kazernes leeg, ideaal voor asielzoekers.
 • Dirk De Buyst

  2 jaar geleden
  Zeer juist, Pierre. In Schilde, Schoten, ‘s Gravenwezel... waar de rijken wonen, zul je geen asielzoekers of gelijk welke mens van vreemde origine tegen het lijf lopen.
 • Vera Bres

  2 jaar geleden
  Asielzoekers ,Allochtonen ,migranten etc ...krijgen voordeel op alle vlakken, de gewone werkende en gepensioneerde Belgen worden aan de kant geschoven en ja moeten ook voor dit alles nog betalen ...via de jaarlijkse belastingen /afhoudingen , democratie is hier ver weg hé.
 • Klaus Van Damme

  2 jaar geleden
  Ik hoop met heel mijn hart dat de gemeente Dormaal en zijn inwoners dit snode plan van fedasil kunnen tegenhouden!
 • Vanessa Sas

  2 jaar geleden
  Niks "tijdelijk", ikzelf inwoner van Zoutleeuw, heb op de website van de stad kunnen lezen dat ze al klassen gaan inrichten speciaal om Nederlands te leren. Waarom Nederlands geven, als mensen toch terug naar land van herkomst gaan? De zoveelste leugen....en dan nog recht in het gezicht van al u kiezers.