Luk en Nadia zijn tevreden met de uitbreiding van hun terras, maar niets evenaart de gezelligheid van hun café.
Volledig scherm
PREMIUM
Luk en Nadia zijn tevreden met de uitbreiding van hun terras, maar niets evenaart de gezelligheid van hun café. © Bronckaerts

Tournée Générale. Nadia en Luk van De Leeuwenaer kunnen dan wel niet ál hun 280 bieren aanbieden, maar geen nood: “Onze 8 speciaalbieren op tap kan je zaterdag zeker bestellen!”

ZoutleeuwHLN lanceert Tournée Générale in het vooruitzicht van de heropening van de horecaterrassen op zaterdag 8 mei. Elke dag trekken de reporters de straat op om de leukste horecanieuwtjes op te pikken. Vandaag gaan we langs bij we Nadia Michiels (51) en Luk Roosen (57), uitbaters van De Leeuwenaer in Zoutleeuw. “We zijn tevreden met de uitbreiding van ons terras, maar de gezelligheid van in het café kan je natuurlijk niet evenaren”, klinkt het. 

  1. Brandweermannen uit Landen dopen zich om tot kalendermodellen: “In België kampt ons beroep nog met een imagoprobleem”
    PREMIUM
    Landen

    Brandweer­man­nen uit Landen dopen zich om tot kalendermo­del­len: “In België kampt ons beroep nog met een imagopro­bleem”

    Ondanks het bewogen jaar doen Freek Cornelis (43) en zijn collega’s van Brandweer Landen er alles aan om er nog een succesvol kalenderjaar van te maken. Dat laatste mag je letterlijk nemen, want dit najaar willen de brandweermannen in fysieke topconditie op een kalender prijken om te verkopen. Een deel van opbrengst gaat naar een lokaal goed doel. Ondertussen verspreidt het nieuws zich als een lopend vuur en voor de verandering laten de brandweermannen betijen. “Alle positieve reacties vormen onze drijfveer, want anders denk ik niet dat we dit zouden volhouden”, vertelt Freek.