Inwoners van Zoutleeuw, Linter en Geetbets kunnen binnenkort terecht in het stadhuis van Zoutleeuw voor een PCR test.
Volledig scherm
Inwoners van Zoutleeuw, Linter en Geetbets kunnen binnenkort terecht in het stadhuis van Zoutleeuw voor een PCR test. © Stad Zoutleeuw

Tijdelijk testcentrum voor inwoners van Geetbets, Linter, Zoutleeuw

Zoutleeuw/Linter/GeetbetsDoor het aantal besmettingen en de grote nood aan Covid-19 testen, komt er in het stadhuis van Zoutleeuw een tijdelijk testcentrum voor inwoners van de gemeenten Geetbets, Linter en Zoutleeuw. Het testcentrum zal open zijn van maandag 29 november tot vrijdag 17 december.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Rijksadministratief centrum omgevormd tot kindvriendelijk vaccinatiedorp

  Rijksadmi­ni­stra­tief centrum omgevormd tot kindvrien­de­lijk vaccinatie­dorp

  Het vaccinatiecentrum in Tienen wordt omgevormd tot een heus kinderdorp. Vanaf zaterdag zullen alle kinderen van 5 tot 11 jaar uit de Eerstelijnszone Oost Hageland, hier gevaccineerd kunnen worden. Men spaart er zich geen enkele moeite om de kinderen, en hun ouders, het zo aangenaam mogelijk te maken. Wie nog moet langskomen voor zijn booster, zal evenzeer in deze zeer jeugdige omgeving terecht komen.
 3. RESTOTIP. Yammi Yammi: “Japanse ramen geleerd van de grootmeester”
  PREMIUM
  Leuven

  RESTOTIP. Yammi Yammi: “Japanse ramen geleerd van de grootmees­ter”

  Yammi Yammi is de jongste aanwinst van de langste toog ter wereld. Het Japanse restaurant opende er in september dit jaar de deuren, en serveert er sindsdien handgemaakte noedels. Een edele kunst die de chef-kok rechtstreeks oppikte bij zijn grootmeester in de Japanse ramenschool. Stokjes in de aanslag, voeten tegen de radiator, en de blik gericht op de Oude Markt. En niet vergeten te slurpen. Al onze restotips uit Leuven en het Hageland vind je in ons dossier.