Holistisch therapeut Mario Vanderseypen in zijn praktijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Holistisch therapeut Mario Vanderseypen in zijn praktijk. © Bollen

Succesvol kapper wordt holistisch therapeut na meerdere burn-outs “Toen ik niet meer uit mijn bed geraakte, ben ik onmiddellijk met mijn salon gestopt”

ZoutleeuwMario Vanderseypen runde twintig jaar lang een kap- en schoonheidssalon in Budingen (Zoutleeuw). Zijn drang om zich steeds te schikken naar de wensen van de klant, bracht naast succes ook fysieke en emotionele ongemakken mee. Twee jaar geleden stopte hij noodgedwongen met zijn zaak. Onder meer door oosterse techniek zoals shiatsu hervond hij zijn rust. Vandaag is hij holistisch therapeut en leidt hij onder zijn eigen naam een nieuw onderneming waar hij lichaam, ziel en geest behandelt.

 1. Zoutleeuw geeft verenigingen en ontmoetingscentra CO2-meters om luchtkwaliteit te meten
  Zoutleeuw

  Zoutleeuw geeft verenigin­gen en ontmoe­tings­cen­tra CO2-me­ters om luchtkwali­teit te meten

  Naast respect voor de coronamaatregelen is het ventileren van binnenruimtes essentieel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zoutleeuw vindt het als lokaal bestuur belangrijk om de verenigingen en ontmoetingscentra daarbij te ondersteunen. Alle erkende Zoutleeuwse verenigingen en ontmoetingscentra krijgen een gratis CO2-meter van de stad ter waarde van 204,49 euro. Daarmee kunnen ze zelf de luchtkwaliteit in het lokaal meten.
 2. RESTOTIP. Célien’s Burger Bar: klanten bepalen mee het menu
  PREMIUM
  Zoutleeuw

  RESTOTIP. Célien’s Burger Bar: klanten bepalen mee het menu

  Célien Vanrykel (22) opende vorig jaar midden lockdown Célien’s Burger Bar aan de Grote Steenweg in Zoutleeuw. Vanuit een food truck serveert ze allerhande originele burgers zoals bijvoorbeeld de Haspengoud burger of de El Sombrero burger. Wie op zijn honger blijft zitten bij een doorsnee burger, zou hier wel eens keuzestress kunnen krijgen. “Ik probeer graag nieuwe dingen uit en laat me soms inspireren door de suggesties van mijn klanten”, klinkt het
 3. Zware regenval doet Gete uit oevers treden : pompen of verzuipen op meerdere plaatsen in het Hageland
  PREMIUM
  Hageland

  Zware regenval doet Gete uit oevers treden : pompen of verzuipen op meerdere plaatsen in het Hageland

  In het Hageland braken dinsdagavond op verschillende plaatsen onweders uit wat voor ellende zorgde. Maar in de daaropvolgende nacht en ochtend viel er heel wat hemelwater uit de lucht. Vooral straten en helaas ook wat kelders kwamen onder water te staan. Als klap op de vuurpijl trad ook nog eens de (Kleine) Gete op enkele locaties buiten haar oevers. Voor heel wat bewoners was het dus pompen of verzuipen.