Onder meer de stad Tielt stuurde zandzakjes richting Zoutleeuw.
Volledig scherm
Onder meer de stad Tielt stuurde zandzakjes richting Zoutleeuw. © Stad Tielt

Stad Zoutleeuw haalt zandzakjes op

ZoutleeuwVanaf donderdag 5 augustus gaat de technische dienst van Zoutleeuw van start met de ophaling van zandzakjes. 

 1. VIDEO. Hagelandse toeristenattractie doet even dienst als DJ-booth “Draaien op twaalf meter hoog is een unieke ervaring”
  PREMIUM
  Zoutleeuw / Tielt-Winge

  VIDEO. Hagelandse toeristen­at­trac­tie doet even dienst als DJ-booth “Draaien op twaalf meter hoog is een unieke ervaring”

  Tijdens de lockdown wierpen tal van artiesten wierpen zich op allerhande digitale platformen om alsnog hun fans te bereiken. Zolang er geen liveoptredens waren toegelaten, waren het livestreams en virtuele fuiven al wat de klok sloeg. Ook producer en dj Medly, né Joni Laceur (23), uit Zoutleeuw zag op Instagram hoe alsmaar meer muzikanten de dansvloer verruilde voor een unieke. Medly kon niet achter blijven en draaide eind juni een dj-set op een wel heel bijzonder locatie. Afgelopen zondag deelde hij het resultaat. “Voor mijn werk doorkruis ik dagelijks de streek en zo kwam ik op het idee om mijn draaitafel op een unieke plek in het Hageland te installeren”, vertelt Laceur.
 1. Zoutleeuw deelt ‘babbelpakketten' uit
  Zoutleeuw

  Zoutleeuw deelt ‘babbelpak­ket­ten' uit

  Het stadsbestuur van Zoutleeuw doet een oproep bij haar inwoners om vrijwillig een zogenaamde ‘buurtbabbel’ te organiseren, bij voorkeur aan één van de ‘babbelbanken’ verspreid over de stad. Van eind september tot en met half oktober kan je bij de stad terecht voor een kleine ondersteuning in de vorm van babbelpakketjes. Deze bestaan uit snacks, drankjes, streekgerechten, gesprekskaarten en complimentenbandjes. Er zijn vijf pakketten beschikbaar en te verkrijgen via welzij@zoutleeuw.be of 011.90.94.90.