De stad Zoutleeuw en Griet Smeesters zijn blij met de steun van Mooimakers.
Volledig scherm
De stad Zoutleeuw en Griet Smeesters zijn blij met de steun van Mooimakers. © RV

Stad Zoutleeuw geselecteerd voor project Mooimakers

De stad Zoutleeuw diende een projectvoorstel omtrent sluikstorten en zwerfvuil in bij Mooimakers Vlaanderen, een samenwerking tussen OVAM, FostPlus en VVSG. Dat werd nu geselecteerd. 

 1. ASSISEN. Dochter van slachtoffer getuigt over dodelijke steekpartij na burenruzie: "Het beeld dat mijn papa een vrouw zou aanvallen. Ik heb het daar nog altijd heel moeilijk mee”
  Leuven

  ASSISEN. Dochter van slachtof­fer getuigt over dodelijke steekpar­tij na burenruzie: "Het beeld dat mijn papa een vrouw zou aanvallen. Ik heb het daar nog altijd heel moeilijk mee”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Zijn weduwe, de wetsdokter en de vrouw van de beschuldigde komen vandaag getuigen.
 2. De coronacijfers in Zoutleeuw van maandag 12 oktober

  De coronacij­fers in Zoutleeuw van maandag 12 oktober

  In Zoutleeuw zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 5 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Zoutleeuw op 58 te liggen. Omdat Zoutleeuw meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de gemeente terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Sleutelen aan wagen op modderige ondergrond werd Christian (51) fataal, zijn weduwe waarschuwt: “Aan iedereen die wel eens klust: doe zoiets alsjeblieft nóóit”
  PREMIUM

  Sleutelen aan wagen op modderige ondergrond werd Christian (51) fataal, zijn weduwe waarschuwt: “Aan iedereen die wel eens klust: doe zoiets alsje­blieft nóóit”

  De hulpdiensten kregen maandagavond rond 17.30 uur een oproep voor een persoon die gekneld zat onder een wagen in Kortenaken. Christian Dewel voerde een klusje uit aan zijn wagen. Helaas schoof het gevaarte van de steunen en kwam vol op de man terecht. Zijn oudste zoon vond hem en sloeg alarm, maar helaas kon zelfs een MUG-team geen hulp meer bieden en de vader van twee stierf ter plaatse. “Ik had hem al meermaals gevraagd om voorzichtig te zijn. Het gevaar schuilt écht wel in een klein hoekje. Mijn man ben ik kwijt, maar aan iedereen die wel eens klust wil ik vragen om zulke dingen niet meer te doen!” zegt zijn weduwe Martine Velle (47).