De lopers lieten zich sponsoren voor Rikolto
Volledig scherm
De lopers lieten zich sponsoren voor Rikolto © VDT

Sportief Zoutleeuw loopt voor Rikolto

Nu alle grote sportevenementen zijn afgelast, zit er niks anders op dan in beweging te blijven in eigen buurt. Die boodschap hebben ze in Zoutleeuw goed begrepen. Een groep lopers startte aan het Klokhuis in Booienhoven. Andere lopers liepen lussen, solo vanaf hun ‘kot’.

 1. Project ‘Onder de Radar’ gaat op zoek naar nieuwe verhalen uit WO II: “Unieke luchtfoto’s van toen zullen ons helpen”

  Project ‘Onder de Radar’ gaat op zoek naar nieuwe verhalen uit WO II: “Unieke luchtfoto’s van toen zullen ons helpen”

  In samenwerking met de Universiteit Gent heeft de provincie Limburg het participatieve project ‘Onder de Radar’ gelanceerd. Daarmee wil de provincie achtergelaten sporen uit de Tweede Wereldoorlog verzamelen. Het uitgangspunt zijn een reeks unieke luchtfoto’s die onlangs werden ontdekt. Uit elk van de 42 gemeenten in Limburg zal de komende maanden een spraakmakende getuigenis gedeeld worden.
 2. De coronacijfers in Zoutleeuw van zaterdag 17 oktober

  De coronacij­fers in Zoutleeuw van zaterdag 17 oktober

  In Zoutleeuw zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 7 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Zoutleeuw komt dat getal nu op 82 te liggen. Zoutleeuw heeft daarmee meer dan 50 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. De gemeente zal terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau wanneer ze meer dan 100 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Kapper houdt stagiaire vijf weken gevangen op zolder, tot klant briefje met hulpkreet in jas vindt
  PREMIUM

  Kapper houdt stagiaire vijf weken gevangen op zolder, tot klant briefje met hulpkreet in jas vindt

  Haar gsm werd afgenomen en ze mocht geen contact meer hebben met de buitenwereld. Opgesloten op zolder werd de stagiaire van een kapper uit Tielt-Winge drie jaar geleden teruggevonden door de politie. Zij werden gealarmeerd door een klant van het kapsalon, bij wie de stagiaire stiekem een briefje met een hulpkreet in de jas kon steken. De kapper en zijn vrouw zijn veroordeeld tot vijftien maanden cel.