De Sint-Bartholomeuskerk opent weldra haar deuren na een jaar restauratie.
Volledig scherm
De Sint-Bartholomeuskerk opent weldra haar deuren na een jaar restauratie. © Foto Bollen

Sint-Bartholomeuskerk opent na jaar restaureren

HALLE-BOOIENHOVENDe Sint-Bartholomeuskerk in de Dorpsstraat in Halle-Booienhoven is na een jaar restauratiewerken weer klaar om de deuren te openen. "Net op tijd dus voor de Paasplechtigheden", zegt Tonny Schurmans, penningmeester van de kerkfabriek.

 1. Jong VLD Landen heeft een nieuwe voorzitter

  Jong VLD Landen heeft een nieuwe voorzitter

  Steven Kerckaert (22) volgt Malika Krossa op als voorzitter van Jong VLD in Landen. Samen met het voorzittersteam, Jirina Cans (ondervoorzitter) en Pieter-Jan Lambert, wil de partij de komende jaren inzetten op een Landen waar de jeugd een plek heeft. Bovendien vinden ze het belangrijk om de gemeentelijke politiek terug wat dichter bij de leefwereld van de jongeren te brengen. Jong VLD Landen nodigt daarom ook iedere politiek geïnteresseerde Landense jongere uit op hun informele vergaderingen. Zij moeten daarom niet uitgesproken aanhangers zijn van Open Vld, politieke interesse is voldoende. Zij die het wensen zijn welkom om zich aan te sluiten als lid. Jong VLD Landen kan je online volgen en contacteren op Facebook en Instagram.
 1. ASSISEN LIVE. Wast zeventiger handen in onschuld? Verdediging pleit beruchte artikel 71 voor buur die ex-para neerstak op oprit: “De controle was volledig weg na jarenlange complete verzuurde relatie”
  KORTENAKEN

  ASSISEN LIVE. Wast zeventiger handen in onschuld? Verdedi­ging pleit beruchte artikel 71 voor buur die ex-para neerstak op oprit: “De controle was volledig weg na jarenlange complete verzuurde relatie”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Vandaag wordt er gepleit in Leuven.