Op 1 mei het feest rond de Meiboom.
Volledig scherm
Op 1 mei het feest rond de Meiboom. © Bollen

Meiboomplanting

0 reacties

 1. De jeugd die revolteert kennen we intussen, maar wat met de jeugd die handhaaft? Deze drie jongedames gingen in volle pandemie bij de politie: “Onze leeftijd heeft soms écht wel voordelen op straat”
  Tienen/Landen/Hoegaarden/Linter/Zoutleeuw

  De jeugd die revolteert kennen we intussen, maar wat met de jeugd die handhaaft? Deze drie jongedames gingen in volle pandemie bij de politie: “Onze leeftijd heeft soms écht wel voordelen op straat”

  Een job bij de politie: een droom die uitkwam voor Kathleen (25), Raissa (24) en Rosella (24). Niemand die wist dat ze tijdens hun opleiding al midden in de vuurlinie van een pandemie zouden terechtkomen. Meteen moesten deze jonge agentes ook toezien op de handhaving van de geldende coronamaatregelen. Want de jeugd heeft het moeilijk, dat staat buiten kijf - getuige de meerdere edities van ‘La Boum’ in Brussel. Maar wat als ‘de jeugd’ zelf een blauw uniform draagt?
 2. Op agressiecursus na vuistslag aan agent
  ZOUTLEEUW

  Op agressie­cur­sus na vuistslag aan agent

  Een twintiger uit Geetbets moet een cursus agressiebeheersing volgen nadat hij een inspecteur een vuistslag in het aangezicht gaf. Marco H. verloor op 18 juni 2019 de pedalen tijdens familietumult in Zoutleeuw. Een agent die tussenbeide kwam, moest het onderspit delven. Omdat H. nog een gunstig strafregister heeft en pas vader is geworden kon de rechtbank zich vinden in een milde straf. De twintiger kreeg de opschorting onder voorwaarden.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Houdt de huidige wetgeving rond water oppompen steek? Deze man uit Linter vindt alvast van niet: “Het is gewoon legale milieuvernietiging”
  PREMIUM
  Linter

  Houdt de huidige wetgeving rond water oppompen steek? Deze man uit Linter vindt alvast van niet: “Het is gewoon legale milieuver­nie­ti­ging”

  Hans Wuestenberg (55) uit Linter stelt zich vragen bij de huidige wetgeving omtrent het oppompen van water. Nadat maandenlang grondwater op een bouwwerf aan de Grote Steenweg in Drieslinter in de riool verdween, mengde hij zich in de debatten. “Momenteel schrijft de wet voor dat je 30.000 kubieke meter per jaar mag oppompen. Een hallucinant cijfer. Bovendien: wie controleert het?”, vraagt Hans zich af.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser