Al dit water zal uit Het Vinne gepompt worden.
Volledig scherm
Al dit water zal uit Het Vinne gepompt worden. © Bollen

“Laat die massa water van Het Vinne toch naar de boeren en fruittelers gaan!”

Na het broedseizoen van de vogels wordt het meer van het provinciedomein Het Vinne, het grootste binnenmeer van Vlaanderen, volledig leeggepompt. Dat is nodig want er zit te veel slib op de bodem, waardoor er te weinig zuurstof in het water overblijft. “Ik stel voor dat, gezien de actuele waterschaarste, landbouwers en fruittelers daar water zouden mogen gaan trekken in plaats van dit nutteloos te laten weglopen”, zegt N-VA gemeenteraadslid Lode Everaerts.

0 reacties

 1. Meer dan helft van gecontroleerde handelszaken en bedrijven niet in orde met coronamaatregelen
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Meer dan helft van gecontro­leer­de handelsza­ken en bedrijven niet in orde met coronamaat­re­ge­len

  Politie en sociale inspectiediensten slaan de handen in elkaar om coronamaatregelen in Vlaams-Brabant sterker te controleren. Als reactie op de zorgwekkende coronacijfers hebben politie en bevoegde inspectiediensten in de laatste drie weken van maart samen controles uitgevoerd op de naleving van de coronamaatregelen, in het bijzonder door werkgevers en werknemers. Liefst 117 handelszaken en bedrijven werden gecontroleerd, slechts bij 48 van hen werden de coronamaatregelen goed opgevolgd.
 2. Verdachte die Antwerpse hof van beroep deed ontruimen ontkent dreigmail gestuurd te hebben: “Hij heeft de knowhow, maar hij is onschuldig”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/GEETBETS

  Verdachte die Antwerpse hof van beroep deed ontruimen ontkent dreigmail gestuurd te hebben: “Hij heeft de knowhow, maar hij is onschuldig”

  Omdat via mail gedreigd werd met een aanslag, werd op 20 augustus vorig jaar het hof van beroep in Antwerpen aan de Waalsekaai ontruimd. Er werd gezocht met een explosievenhond, maar niks gevonden. Een verdachte kwamen ze wél op het spoor: Patrick B. uit Geetbets. Hij riskeert achttien maanden cel, maar zelf wil hij de vrijspraak.
 1. Stad Zoutleeuw wijst inwoners op huisdierensticker
  Zoutleeuw

  Stad Zoutleeuw wijst inwoners op huisdieren­stic­ker

  De huisdierensticker maakt de hulpverleningsdiensten attent op de aanwezigheid van dieren in je huis. Bij een interventie kunnen brandweerploegen ter plaatse snel zien welke en hoeveel huisdieren er zich in de woning bevinden. Het is geen garantie dat de dieren gered kunnen worden, maar het laat wel toe rekening te houden met deze informatie. De sticker dient goed zichtbaar op een venster gekleefd te worden en het is belangrijk dat hij up-to-date blijft. Je kan de sticker in elke gemeente afhalen aan de balie van dienst Bevolking.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren