Bestuursleden Sander Putzeys en Maaike Bruyninckx voor de nieuwe locatie van Jeugdhuis Paljas.
Volledig scherm
Bestuursleden Sander Putzeys en Maaike Bruyninckx voor de nieuwe locatie van Jeugdhuis Paljas. © Bollen

Jeugdhuis Paljas opent na 2 jaar afwezigheid de deuren op nieuwe locatie: “Na 20 jaar eíndelijk vaste stek”

ZoutleeuwNa een omzwerving van meer dan twintig jaar krijgt Jeugdhuis Paljas eindelijk een vaste stek. Het stadsbestuur van Zoutleeuw investeerde in een nieuw Polyvalent Vereningingsslokaal, gelegen achter sport-en cultuurcentrum De Passant en reserveerde er een plek voor het jeugdhuis. ‘De Paljassen’ zagen zich twee jaar geleden genoodzaakt om het pand aan de Grote Markt te verlaten en plannen dit najaar nog een nieuwe, frisse start te maken. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Rode Kruisafdeling Zoutleeuw-Linter-Geetbets lijft nieuwe ziekenwagen in ondanks beperkte inkomsten: “We hebben hier twee jaar over nagedacht, maar we hebben hem nodig”
  PREMIUM
  Zoutleeuw - Linter - Geetbets

  Rode Kruisafde­ling Zout­leeuw-Lin­ter-Geet­bets lijft nieuwe ziekenwa­gen in ondanks beperkte inkomsten: “We hebben hier twee jaar over nagedacht, maar we hebben hem nodig”

  Recent kocht de Rode Kruisafdeling van Zoutleeuw-Linter-Geetbets een nieuwe ziekenwagen aan. Het voorgaande voertuig was meer dan 20 jaar oud en werd daarom buiten gebruik gesteld. De coronacrisis hakte er stevig in bij de afdeling, want door de lockdown bleven de inkomsten zo goed als uit. Zodoende was de aankoop van een nieuwe ziekenwagen, hoewel hoogstnoodzakelijk, allerminst een sinecure. “Als kleine afdeling zijn de financiële mogelijkheden immers beperkt”, vertelt Martijn Vandewijer, voorzitter van het Rode Kruis afdeling Zoutleeuw-Linter-Geetbets.