Vissen aan de Kleine Gete
Volledig scherm
Vissen aan de Kleine Gete © HCH

Haal je vislijn boven! Hengelseizoen is geopend

Haal je vislijn boven, want het hengelseizoen is sinds zondag officieel geopend. Overal in Vlaanderen mag er gevist worden op rivieren met stromend water. “Voor Vlaams-Brabant is dat meer dan 1.000 kilometer bevaarbaar water. Jaarlijks worden er meer dan 6.500 visvergunningen verkocht", zegt Yvan Ottenbourgh, voorzitter van de provinciale visserijcommissie.  

0 reacties

 1. Nog steeds geen spoor van Alexandr, politie vraagt om mee helpen uit te kijken
  Zoutleeuw

  Nog steeds geen spoor van Alexandr, politie vraagt om mee helpen uit te kijken

  Aleksandr Lebedev verdween eind vorige maand in Zoutleeuw. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de man. Het parket en de politiezone Getevallei doen een extra oproep naar mogelijke getuigen die hem zouden kunnen hebben opgemerkt. Op woensdag 29 september omstreeks 16.30 uur verliet Alexandr het opvangcentrum van Fedasil in Dormaal in Zoutleeuw. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Aleksandr is drager van een pet, donkerblauwe t-shirt met witte letters, donkerblauwe short met witte bloemen, grijze kousen en zwarte slippers. We willen dan ook vragen om de politie onmiddellijk te contacteren wanneer je betrokkene opmerkt of aantreft. Parket en politie zetten ondertussen op een gecoördineerde manier de zoektocht onverminderd verder. Heb je hem gezien of weet je waar hij momenteel is, contacteer dan je politiezone!
 2. Verdwaalde briefkaart uit WOII leidt tot reünie van twee families: “Tot voor kort wist ik niets af van mijn schoonmoeder haar heldendaad”
  PREMIUM
  Linter

  Verdwaalde briefkaart uit WOII leidt tot reünie van twee families: “Tot voor kort wist ik niets af van mijn schoonmoe­der haar heldendaad”

  In 1942 vindt de 17-jarige Jeanne Roosen uit Linter een verdwaalde postkaart. Het jaartal doet het ergste vermoeden en inderdaad: de auteur van de kaart, Moïse Iarchy, is Joods en onderweg naar het concentratiekamp in Auschwitz-Birkenau. Jeanne besluit de kaart alsnog op de post te doen en bezorgt zo Iarchy’s familie een laatste teken van leven. Bijna 80 jaar na datum bracht een speling van het lot de nabestaanden van beide families samen. Wij spraken met Yvette Beelen, de schoondochter van Jeanne Roosen.
 1. 170 bestuurders lopen tegen de lamp
  Tienen/Hoegaarden/Landen/Linter/Zoutleeuw

  170 bestuur­ders lopen tegen de lamp

  De lokale politie Getevallei nam woensdag deel aan de nationale flitsmarathon. Via bemande snelheidscontroles werden 3330 voertuigen gecontroleerd. Er werden 116 pv’s opgesteld. Via onbemande snelheidscontroles werden 14530 voertuigen gecontroleerd waarvan er 54 pv’s werden opgesteld. De zwaarste overtreding was op de N3 in Zoutleeuw op de Grote Steenweg waar een bestuurder 84 kilometer per uur reed waar een snelheidsbeperking van 50 was.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.