Vissen aan de Kleine Gete
Volledig scherm
Vissen aan de Kleine Gete © HCH

Haal je vislijn boven! Hengelseizoen is geopend

Haal je vislijn boven, want het hengelseizoen is sinds zondag officieel geopend. Overal in Vlaanderen mag er gevist worden op rivieren met stromend water. “Voor Vlaams-Brabant is dat meer dan 1.000 kilometer bevaarbaar water. Jaarlijks worden er meer dan 6.500 visvergunningen verkocht", zegt Yvan Ottenbourgh, voorzitter van de provinciale visserijcommissie.  

0 reacties

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Voertuig raakt van de weg op de asfalteringswerken
  Bekkevoort/Zoutleeuw

  Voertuig raakt van de weg op de asfalte­rings­wer­ken

  De bestuurster van een personenwagen reed zich dinsdagnacht rond 1 uur vast op de Provinciebaan in Bekkevoort en dit ter hoogte van het kruispunt met de Klipgaardestraat. De bestuurder, een dame uit Zoutleeuw, negeerde de verkeersborden en reed de werf op waar net de kleeflaag voor het leggen van asfalt was aangebracht. Ter hoogte van het kruispunt van de Provinciebaan met de Klipgaardestraat was de rijbaan echter volledig versperd. Tijdens het draaien komt de wagen geblokkeerd te zitten in de strook tussen de rijbaan en het fietspad. Een takelwagen diende ter plaatse te komen om het voertuig weer op de rijbaan te plaatsen.
 3. Kasteel van Kersbeek lokt honderden bezoekers tijdens Open Monumentendag
  PREMIUM
  Kortenaken

  Kasteel van Kersbeek lokt honderden bezoekers tijdens Open Monumenten­dag

  Afgelopen zondag kon je tijdens Open Monumentendag een bezoek brengen aan bekend en minder bekend onroerend erfgoed. Eén van de blikvangers was onder meer het Kasteel in Kersbeek in Kersbeek-Miskom, deelgemeente van Kortenaken. Voorheen bleef de kasteelsite door omstandigheden eerder onder de radar. Zodoende groeide het kasteel uit tot een publiek geheimen waar slechts weinigen het fijne van afwisten. Het voorbije weekend kon je een exclusief bezoek brengen aan de site en dat bracht veel meer volk op de been dan verwacht.