De dames van Femma Halle-Booienhoven komen eindelijk weer uit hun kot.
Volledig scherm
De dames van Femma Halle-Booienhoven komen eindelijk weer uit hun kot. © BELGA

Femma Halle-Booienhoven organiseert themawandeling

ZoutleeuwOp woensdag 29 september organiseert de plaatselijke afdeling van Femma in Halle-Booienhoven eindelijk weer een activiteit. Ze trekken eropuit voor een themawandeling in het dorp. De wandeling is de perfecte gelegenheid om na alle coronaperikelen opnieuw wat bij te praten.

 1. TIPS. De leukste halloweentochten in Leuven en het Hageland: griezelen van Diest tot Loonbeek
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  TIPS. De leukste halloween­toch­ten in Leuven en het Hageland: griezelen van Diest tot Loonbeek

  Halloween staat opnieuw voor de deur. In de nacht voor Allerheiligen komen monsters en geesten weer even tot leven, want op 31 oktober spoken ze er zoals elk jaar op los. Zin om vrienden en familie eens goed bang te maken? Of wil je zelf eens goed bang gemaakt worden? Onze regio kent heel wat leuke wandelingen in het thema. Verschillende verenigingen organiseren een eigen halloween-, griezel-, of heksentocht. Wij geven je alvast een aantal tips voor de regio Leuven en het Hageland. Durf jij ernaartoe te gaan?
 2. Vijf tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: Van feesten in Leuven, Tielt-Winge en Tienen tot wandelen door het Hageland of Cultuur voor de allerkleinsten
  PREMIUM
  Hageland, Leuven

  Vijf tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: Van feesten in Leuven, Tielt-Win­ge en Tienen tot wandelen door het Hageland of Cultuur voor de allerklein­sten

  Nog geen plannen voor het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 oktober? Geen nood, wij lijsten de 5 leukste activiteiten in het Hageland en Leuven voor je op. Van een duveltocht door het Hageland, cultuur voor de allerkleinste tot dansen in de rumba in Leuven en Kweikersdag in Tienen. Er is voor ieder wat wils.
 1. L’air des Sens uit Zoutleeuw opnieuw uitgeroepen tot één van de beste groenterestaurants ter wereld: “In het begin stelden sommige klanten vragen bij ons ‘konijnenvoer’”
  PREMIUM
  Zoutleeuw

  L’air des Sens uit Zoutleeuw opnieuw uitgeroe­pen tot één van de beste groenteres­tau­rants ter wereld: “In het begin stelden sommige klanten vragen bij ons ‘konijnen­voer’”

  Restaurant L’air des Sens uit Zoutleeuw behoort opnieuw tot één van de honderd beste groenterestaurants ter wereld. Met een 38ste plaats in de We’re Smart Green Guide behoort het restaurant tot een imponerende lijst waar onder meer gerenommeerde namen als Vrijmoed, 't Aards Paradijs en het Deense Noma de top 20 bekleden. Chef-kok David Schulz (51) is meer dan gecharmeerd door de erkenning, maar voelt er weinig voor om zijn restaurant te profileren als een ecologisch, laat staan vegetarisch restaurant.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.