Burgemeester Herbots, conservator Ward en schepen Mertens zijn trots op ‘hun’ gerenoveerde kerk.
Volledig scherm
Burgemeester Herbots, conservator Ward en schepen Mertens zijn trots op ‘hun’ gerenoveerde kerk. © Bollen

De parel van Zoutleeuw, de Sint-Leonarduskerk, heropent na twintig jaar renovatie weer de deuren

Twee decennia lang zijn er restauratiewerken uitgevoerd aan de Sint-Leonarduskerk van Zoutleeuw. Vrijdagavond zal ze in volle glorie haar deuren heropenen. En dat is net op tijd voor de traditionele hoogdag voor Zoutleeuw, de Sint-Leonardusprocessie, die op Pinkstermaandag na vijf jaar opnieuw zal vertrekken vanuit haar middeleeuws, pas gerenoveerd godshuis.

0 reacties

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Jeugdhuis Paljas opent na 2 jaar afwezigheid de deuren op nieuwe locatie: “Na 20 jaar eíndelijk vaste stek”
  Zoutleeuw

  Jeugdhuis Paljas opent na 2 jaar afwezig­heid de deuren op nieuwe locatie: “Na 20 jaar eíndelijk vaste stek”

  Na een omzwerving van meer dan twintig jaar krijgt Jeugdhuis Paljas eindelijk een vaste stek. Het stadsbestuur van Zoutleeuw investeerde in een nieuw Polyvalent Vereningingsslokaal, gelegen achter sport-en cultuurcentrum De Passant en reserveerde er een plek voor het jeugdhuis. ‘De Paljassen’ zagen zich twee jaar geleden genoodzaakt om het pand aan de Grote Markt te verlaten en plannen dit najaar nog een nieuwe, frisse start te maken.
 3. Waanzinnige beelden van verkeersagressie op E40. Dolgedraaide man rijdt koppel klem en stormt met ijzeren staaf op wagen af
  Play
  Loppem/Kortenaken/Jabbeke/Aalter

  Waanzinni­ge beelden van verkeers­agres­sie op E40. Dolgedraai­de man rijdt koppel klem en stormt met ijzeren staaf op wagen af

  Wat het begin van een mooi verlengd weekend moest worden, is voor een 56-jarige man uit Kortenaken en z’n echtgenote uitgedraaid op een nachtmerrie. Een dolgedraaide bestuurder probeerde hun Porsche donderdagavond meermaals van de baan te rijden op de E40. Op videobeelden die het koppel maakte is te zien hoe hun belager hen uiteindelijk klemrijdt ter hoogte van Loppem en met een ijzeren staaf in z’n hand op hen afstormt. “Enkel gekken doen zoiets”, reageren ze.