Bollen
Volledig scherm
© Bollen

Burgemeester Herbots: “Kans bestaat dat asielcentrum in de loop van volgende week de deuren opent”

Het is nog steeds niet duidelijk wanneer het asielcentrum in Dormaal de deuren zal openen. Al verschillende keren werd er een datum geprikt, maar die bleek telkens niet haalbaar. Ook nu nog zijn er nog steeds werken in het voormalig rusthuis Philemon & Baucis aan de gang.

0 reacties

 1. Van een jeugdherberg tot een groene oase: Op deze 7 (opmerkelijke) plaatsen in Leuven en het Hageland kan je in alle rust gaan blokken
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van een jeugdher­berg tot een groene oase: Op deze 7 (opmerke­lij­ke) plaatsen in Leuven en het Hageland kan je in alle rust gaan blokken

  Voor studenten breekt er weer een stresserende periode aan. De examens staan voor de deur en dus moeten er heel wat cursussen geblokt worden. Je kamer of je kot zijn niet meteen de meest inspirerende omgeving daarvoor. Daarom zochten wij uit waar je in Leuven en het Hageland samen met je medestudenten de examens kan voorbereiden. Zo vind je wel wat opvallende locaties. Kies hieronder alvast je favoriete plekje en laat dan die onderscheiding maar komen!
 2. INTERVIEW. Ultraloper Merijn Geerts is wereldrecordhouder backyard-lopen: “Iemand noemde mij een atleet. Dat vond ik een raar idee.”
  PREMIUM
  Leuven/Wilsele

  INTERVIEW. Ultraloper Merijn Geerts is wereldre­cord­hou­der backyard-lo­pen: “Iemand noemde mij een atleet. Dat vond ik een raar idee.”

  Niet toevallig is Forrest Gump zijn lievelingsfilm. Een film boordevol memorabele uitspraken, maar één is volledig op het lijf van ultraloper Merijn Geerts (47) geschreven. ‘I just felt like running’. De ultraloper stond vorig weekend aan de startlijn van de Backyard Masters, een loopwedstrijd waarbij lopers zo lang mogelijk een circuit van 6,703 kilometer voltooien. 90 rondjes, 603,54 kilometer en drie dagen later had de Leuvenaar het wereldrecord op zak.
 1. Stad blikt tevreden terug op geslaagde interlevensbeschouwelijke ontmoetingsdag
  Landen

  Stad blikt tevreden terug op geslaagde interle­vens­be­schou­we­lij­ke ontmoe­tings­dag

  In Landen is er voor de eerste keer een fysieke interlevensbeschouwelijke ontmoetingsdag doorgegaan. Het lokaal bestuur Landen werkte hiervoor samen met vzw Orbit en het Agentschap voor Integratie en Inburgering. Vertegenwoordigers van de protestantse kerk, de katholieke Sint-Gertrudiskerk en de vrijzinnig humanisten deden hun deuren wagenwijd open en gaven tekst en uitleg bij hun geloof of levensbeschouwing.