Bunge Kermis wordt nieuw leven ingeblazen
Volledig scherm
Bunge Kermis wordt nieuw leven ingeblazen © Vanessa Dekeyzer

Bunge Kermis krijgt nieuw elan dankzij inwoners

Twee jaar geleden verdween het kermisgebeuren uit Budingen, maar nu staat een gemotiveerde groep van inwoners klaar om er weer een boeiend kermisweekend van te maken. Primeur in het programma is ongetwijfeld de spectaculaire ‘Bungense Kruiwagelkros’ op zondag.

0 reacties

 1. Gemeente Linter sluit officiële overeenkomst met partners voor beheer Grote Getevallei
  PREMIUM
  Linter

  Gemeente Linter sluit officiële overeen­komst met partners voor beheer Grote Getevallei

  De raad van de provincie Vlaams-Brabant keurde een samenwerkingsovereenkomst tussen de provincie, Natuurpunt, de gemeente Linter en Regionaal Landschap Zuid-Hageland (RLZH) goed. De betrokken partijen zullen instaan voor het beheer van het natuurreservaat Grote Getevallei in Linter. Met de samenwerking hopen ze van het gebied een klimaatbestendig stuk natuur te maken. “Tegen het einde van het jaar zullen hier waarschijnlijk zo'n 75.000 bezoekers het gebied hebben doorkruist”, meent Marc Wijnants (CD&V), burgemeester van Linter.
 2. Ook vaccinatiecentrum Tienen breit na 15 oktober vervolgstuk aan vaccinatiecampagne, en dat vreet niet aan de moraal: “Aan dat virus is niks positief, maar de sfeer hier is geweldig!”
  PREMIUM
  Tienen

  Ook vaccinatie­cen­trum Tienen breit na 15 oktober vervolg­stuk aan vaccinatie­cam­pag­ne, en dat vreet niet aan de moraal: “Aan dat virus is niks positief, maar de sfeer hier is geweldig!”

  Verschillende derde prikken zijn intussen een feit en grotendeels door de nimmer tanende bereidheid van alle medewerkers en vrijwilligers in de vaccinatiecentra. Aangezien 15 oktober 2021 niet te boek zal staan als de dag waarop de vaccinatiecampagne op zijn einde liep, blijft ook het vaccinatiecentrum van Tienen op kruissnelheid draaien. We liepen een middag mee met in het centrum en kwamen medewerkers, vrijwilligers en bezoekers tegen van divers allooi én leeftijd.