Het woonzorgcentrum Philemon en Baucis wordt binnenkort een open asielcentrum voor 130 personen.
Volledig scherm
Het woonzorgcentrum Philemon en Baucis wordt binnenkort een open asielcentrum voor 130 personen. © Bollen

Bewoners Dormaal ongerust over komst open asielcentrum in najaar: “Zullen we onze kinderen nog alleen buiten durven laten?”

In Dormaal is ongerustheid ontstaan over de komst van een asielcentrum in het huidige woonzorgcentrum Philemon en Baucis aan de Zoutleeuwsesteenweg. Burgemeester Boudewijn Herbots (CD&V) bevestigt intussen dat er in het najaar wel degelijk op deze locatie een open asielcentrum voor maximaal 130 personen komt. Fedasil heeft een huurovereenkomst van 18 maanden gesloten met de eigenaar, Anima Care.

4 reacties

 • Frederik Boogaerts

  2 jaar geleden
  Dus een leegstaand woonzorgcentrum geven ze liever aan vreemdelingen dan aan zeugen volk wat heel hun leven voor de staat hebben bijgedragen????
 • Dirk Van Nuffel

  2 jaar geleden
  Dit doet de vraag stellen of de regering en Fedasil hier de regels niet creatief wijzigen om toch maar asielopvang te creëren.De huidige 50 bewoners verhuizen maar er komen 130 asielzoekers voor in de plaats.Dit is een verhoging van het aantal bewoners met 160% en dit zou dus geen enkel probleem zijn voor gezondheid of veiligheid van de bewoners.Anders kan men er enkel van uitgaan dat de regels met de voeten worden getreden om zoveel mogelijk opvangplaatsen te creëren.
 • ann van der linden

  2 jaar geleden
  Een leegstaand woonzorgcentrum? En voor de rest tekort aan opvangplaatsen voor gehandicapten. Maar uiteraard gaan asielzoekers voor!
 • Frank Joos

  2 jaar geleden
  Waarom niet ? Hier bij ons zitten er 350.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.