De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen.
Volledig scherm
De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen. © Bollen

Bestuurder merkt fietser te laat op

 1. Vijf tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: Van feesten in Leuven, Tielt-Winge en Tienen tot wandelen door het Hageland of Cultuur voor de allerkleinsten
  PREMIUM
  Hageland, Leuven

  Vijf tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: Van feesten in Leuven, Tielt-Win­ge en Tienen tot wandelen door het Hageland of Cultuur voor de allerklein­sten

  Nog geen plannen voor het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 oktober? Geen nood, wij lijsten de 5 leukste activiteiten in het Hageland en Leuven voor je op. Van een duveltocht door het Hageland, cultuur voor de allerkleinste tot dansen in de rumba in Leuven en Kweikersdag in Tienen. Er is voor ieder wat wils.
 2. Rode Kruisafdeling Zoutleeuw-Linter-Geetbets lijft nieuwe ziekenwagen in ondanks beperkte inkomsten: “We hebben hier twee jaar over nagedacht, maar we hebben hem nodig”
  PREMIUM
  Zoutleeuw - Linter - Geetbets

  Rode Kruisafde­ling Zout­leeuw-Lin­ter-Geet­bets lijft nieuwe ziekenwa­gen in ondanks beperkte inkomsten: “We hebben hier twee jaar over nagedacht, maar we hebben hem nodig”

  Recent kocht de Rode Kruisafdeling van Zoutleeuw-Linter-Geetbets een nieuwe ziekenwagen aan. Het voorgaande voertuig was meer dan 20 jaar oud en werd daarom buiten gebruik gesteld. De coronacrisis hakte er stevig in bij de afdeling, want door de lockdown bleven de inkomsten zo goed als uit. Zodoende was de aankoop van een nieuwe ziekenwagen, hoewel hoogstnoodzakelijk, allerminst een sinecure. “Als kleine afdeling zijn de financiële mogelijkheden immers beperkt”, vertelt Martijn Vandewijer, voorzitter van het Rode Kruis afdeling Zoutleeuw-Linter-Geetbets.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.