De provincie Vlaams-Brabant, het Regionaal Landschap Zuid-Hageland, de gemeenten Linter, Hoegaarden, Geetbets en de steden Tienen, Zoutleeuw en Landen, samen met de regionale middenveldorganisaties werken aan het strategisch project Getestreek.
Volledig scherm
De provincie Vlaams-Brabant, het Regionaal Landschap Zuid-Hageland, de gemeenten Linter, Hoegaarden, Geetbets en de steden Tienen, Zoutleeuw en Landen, samen met de regionale middenveldorganisaties werken aan het strategisch project Getestreek. © Bollen

300.000 euro om Getevallei verder uit te bouwen

ZoutleeuwVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de hernieuwing van het strategisch project Getestreek goedgekeurd en gaf hiervoor een subsidie van 300.000 euro. De projectpartners, onder leiding van de provincie Vlaams-Brabant en Regionaal Landschap Zuid-Hageland, gaan nu drie jaar verderwerken aan de uitbouw van een toekomstgerichte Getevallei.

 1. Van sushi en ijsjes tot fietsbanden: hier vind je de 13 origineelste automaten van het Hageland
  PREMIUM
  Hageland

  Van sushi en ijsjes tot fietsban­den: hier vind je de 13 origineel­ste automaten van het Hageland

  Nu winkelen in deze tijden een ietwat apart uitstapje is, gaan lokale handelaars op zoek naar een manier om hun producten alsnog tot bij de klant te brengen met een online webshop, takeaway service, of een coronaproof ‘grab-and-go’-systeem. Iets wat zich ook in het straatbeeld vertaalt, nu automaten als paddenstoelen uit de grond schieten. Toegegeven: levende puppy’s of paraplu’s zoals in Japan kan je hier niet uit de muur halen, maar had u deze 13 opmerkelijke automaten in het Hageland al ontdekt?
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ine Tiolants pakt uit met debuut-ep onder nieuwe artiestennaam Emmy d’Arc: “Corona heeft mij doen ontdekken dat ik graag zélf mijn nummers schrijf”
  PREMIUM
  Alken

  Ine Tiolants pakt uit met debuut-ep onder nieuwe artiesten­naam Emmy d’Arc: “Corona heeft mij doen ontdekken dat ik graag zélf mijn nummers schrijf”

  Emmy d’Arc, zo heet de Limburgse artieste en ‘MNM Rising Star 2018' Ine Tiolants vanaf nu wanneer ze zich in de muziekscene begeeft. Daarmee brengt ze niet alleen een ode aan de gelijknamige Jeanne d’Arc, maar zet Ine vooral een nieuw imago neer. Want de tijd van covers? Die zijn we door haar nieuwe naam en nummer ‘Tell The World’ op haar debuut-ep alweer vergeten.
 2. Alinda Van der Cruysen moet drie decennia na de feiten 15 jaar de cel in voor moord op twee bejaarde familieleden: “Ik vrees dat zij er fysiek niet klaar voor is”
  PREMIUM
  LEUVEN/TIENEN

  Alinda Van der Cruysen moet drie decennia na de feiten 15 jaar de cel in voor moord op twee bejaarde familiele­den: “Ik vrees dat zij er fysiek niet klaar voor is”

  Alinda Van der Cruysen (47) krijgt geen nieuw assisenproces. In november vorig jaar werd ze in het Leuvense assisenhof veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de dubbele moord op haar grootoom en -tante, 29 jaar geleden in Tienen. Van der Cruysen heeft haar betrokkenheid bij de gruwelmoord altijd ontkend. Na haar veroordeling stapte ze naar Cassatie met het oog op een nieuw proces, maar daar ving de Schotense nu bot.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo