1. Voordelig naar het vaccinatiecentrum kan met de “VacciTaxi”
  Tienen/Landen/Boutersem/Hoegaarden/Linter/Zoutleeuw/Kortenaken/Geetbets

  Voordelig naar het vaccinatie­cen­trum kan met de “VacciTaxi”

  Acht gemeenten van de Eerstelijnszone Zuidoost Hageland slaan de handen in elkaar en bieden met het project ‘Vaccitaxi’ 65-plussers de gelegenheid om tegen een voordelig tarief een taxi te nemen naar de vaccinatiecentra in Tienen en Landen. In overleg met de burgemeesters uit de regio werd een uniform tarief van 5 euro per persoon (heen- en terugrit inbegrepen) vastgelegd.
 1. Tienen/Hoegaarden/Boutersem/Linter/Landen/Kortenaken/Zoutleeuw/Geetbets

  Voordelig naar het vaccinatie­cen­trum kan met de “VacciTaxi”

  Acht gemeenten van de Eerstelijnszone Zuidoost Hageland slaan de handen in elkaar en bieden met het project ‘Vaccitaxi’ 65-plussers de gelegenheid om tegen een voordelig tarief een taxi te nemen naar de vaccinatiecentra in Tienen en Landen. In overleg met de burgemeesters uit de regio werd een uniform tarief van 5 euro per persoon (heen- en terugrit inbegrepen) vastgelegd.
 2. Alinda Van der Cruysen moet drie decennia na de feiten 15 jaar de cel in voor moord op twee bejaarde familieleden: “Ik vrees dat zij er fysiek niet klaar voor is”
  PREMIUM
  LEUVEN/TIENEN

  Alinda Van der Cruysen moet drie decennia na de feiten 15 jaar de cel in voor moord op twee bejaarde familiele­den: “Ik vrees dat zij er fysiek niet klaar voor is”

  Alinda Van der Cruysen (47) krijgt geen nieuw assisenproces. In november vorig jaar werd ze in het Leuvense assisenhof veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de dubbele moord op haar grootoom en -tante, 29 jaar geleden in Tienen. Van der Cruysen heeft haar betrokkenheid bij de gruwelmoord altijd ontkend. Na haar veroordeling stapte ze naar Cassatie met het oog op een nieuw proces, maar daar ving de Schotense nu bot.
 1. Zowat helft chauffeurs van transportbedrijf staat vast over heel Europa door storing internet: Proximus krijgt het niet opgelost, wij na één telefoontje wel
  PREMIUM
  Tienen

  Zowat helft chauffeurs van transport­be­drijf staat vast over heel Europa door storing internet: Proximus krijgt het niet opgelost, wij na één telefoon­tje wel

  Michel Engelbosch, zaakvoerder van het gelijknamige transportbedrijf Engelbosch in het Industriepark in Tienen, zit met de handen in het haar. “Sinds maandag zitten we zonder internet. Door corona gebeurt echter zo goed als alles online. Boekingen, een container ophalen in de haven van Antwerpen: lukt niet. Onze telefoons doen het ook niet, dus wij kunnen geen klanten bereiken en zij ons niet”, zucht Michel, die 42 vrachtwagens over heel Europa heeft rondrijden.
 2. Reisblog van Tiens koppel genomineerd voor Belgian Travel Blog Awards: “Tijdens de lockdown trokken we op ontdekkingstocht in eigen land”
  PREMIUM
  Tienen

  Reisblog van Tiens koppel genomi­neerd voor Belgian Travel Blog Awards: “Tijdens de lockdown trokken we op ontdek­kings­tocht in eigen land”

  Marlo Delforge (33) en Kristof Oliviers (36) uit Tienen houden enorm veel van reizen. Vier jaar geleden besloten ze hun verhalen te delen op een eigen reisblog. Eerst scoorde die vooral goed bij familie en vrienden, maar door de mond-aan-mond reclame bereikte hun blog snel ook het grote publiek. Intussen is hun blog in liefst drie categorieën genomineerd voor de Belgian Travel Blog Awards. En dat voor een koppel dat het reizen van thuis uit nooit heeft meegekregen. “Als kinderen zijn we nooit verder dan Frankrijk geraakt.”
 1. Schreeuwende topchef Pajtim Bajrami schrapt eigen bistro en trekt naar restaurant in prestigieus kasteel: “Besef dat ik het niet rustiger wil aan doen”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Schreeuwen­de topchef Pajtim Bajrami schrapt eigen bistro en trekt naar restaurant in prestigi­eus kasteel: “Besef dat ik het niet rustiger wil aan doen”

  Topchef Pajtim Bajrami (30), die onlangs de keuken van De Stadt van Luijck vaarwel zei, zal dan toch geen eigen bistro in Limburg openen. Hij schuift enkele provincies op, en gaat samen met sous-chef Willem Sels aan de slag in Château de Mirwart in Luxemburg. “Daar ga ik nóg harder koken”, aldus de kok, met wie Vlaanderen kennis kon maken in de docureeks ‘Ja Chef!’ op VIER. “Want ik wil niet zomaar weggooien waar ik zo hard voor gewerkt heb.”
 2. Kafka bij zwemclub: leden moeten zich na de les haasten naar parking, waar de avondklok later ingaat dan in het gebouw
  Landen

  Kafka bij zwemclub: leden moeten zich na de les haasten naar parking, waar de avondklok later ingaat dan in het gebouw

  In Landen maken de leden van de zwemclub kafkaiaanse toestanden mee. Plopsaqua ligt er pal op de grens tussen het Vlaamse en het Waalse gewest: het zwembad zelf ligt in het Waalse gewest, de parking niet. Het gevolg? In het zwembad geldt een andere avondklok dan op de parking, en dus haasten de leden zich na de les naar buiten, waar ze vervolgens wel nog rustig kunnen napraten.
 1. Vrienden riskeren werkstraf omdat ze criminelen gebruik lieten maken van hun bankrekening

  Vrienden riskeren werkstraf omdat ze criminelen gebruik lieten maken van hun bankreke­ning

  Twee vrienden uit Zoutleeuw en Tienen kijken aan tegen een werkstraf wegens ‘money muling’. A.P. (22) en B.P. (20) hadden hun bankrekening ter beschikking gesteld van een criminele organisatie, die zo geld kon doorsluizen. A.P. wilde naar verluidt slechts zijn vriend helpen omdat die financieel in de rats zat. Over een maand weet het duo of het effectief bij een werkstraf blijft, zoals het parket voorstelde. Met een stok achter de deur, weliswaar. Als het tot een werkstraf komt en ze die niet correct zouden uitvoeren, dan wil de procureur voor beiden een celstraf van zes maanden en een geldboete van 800 euro.
 1. ASSISEN. Verdediging haalt slag thuis. Proces ‘helikopterbruid’ moet overgedaan worden
  LEUVEN

  ASSISEN. Verdedi­ging haalt slag thuis. Proces ‘helikop­ter­bruid’ moet overgedaan worden

  In het proces tegen Kristel Appelt (27) en Björn De Candt (30) zijn dinsdagochtend de beschuldigden aan het woord geweest. Tijdens het afronden van de zitting kreeg de jury per ongeluk naast de papieren met schuldvragen ook een document met een eigen interpretatie van de voorzitter in, informatie die hen zou kunnen beïnvloeden tijdens hun beraad. De verdediging wraakte het hof en voorzitter Veerle Aelbrecht willigde dat verzoek uiteindelijk in.
 2. Volgens verdediging gevangenisbruid is er geen sprake van voorbedachtheid, wel van uitlokking: “Appelt belde minuten voor de feiten zelf de politie”
  PREMIUM
  LEUVEN

  Volgens verdedi­ging gevangenis­bruid is er geen sprake van voorbe­dacht­heid, wel van uitlokking: “Appelt belde minuten voor de feiten zelf de politie”

  “Kristel Appelt belde minuten voor de feiten zelf de politie. Hoe kan er dan sprake zijn van voorbedachtheid?” De verdediging van Appelt en Björn De Candt stemden de violen gelijk in het Leuvense assisenhof. Ze vroegen de jury om ook te antwoorden op de vraag of het slachtoffer de feiten heeft uitgelokt. Als de twaalf daar dinsdag met meerderheid ‘ja’ op antwoorden, zakt de maximumstraf tot vijf jaar cel.
 3. Droogte Innovatie Fonds start met 224.000 euro voor eerste projecten tegen droogte in Limburgse landbouwsector
  Hasselt

  Droogte Innovatie Fonds start met 224.000 euro voor eerste projecten tegen droogte in Limburgse landbouw­sec­tor

  Het Droogte Innovatie Fonds (DIF) werd vorig jaar opgericht om de Limburgse land- en tuinbouwsector weerbaarder te maken tegen droogte, of de Limburgse deputatie keurt alvast twee projecten goed. Zij zal bijna 224.000 euro investeren in een efficiënter waterverbruik via een ondergrondse druppelirrigatie, en een gebruiksklare ‘toolbox’ voor de Limburgse land- en tuinbouwers.
 1. Met Valentijn een speciaal menu afhalen, gewoon lekker naar de frituur of toch liever iets specialer zoals bierpralines? Je vindt het allemaal in het Hageland
  PREMIUM
  Tienen/Diest/Boutersem/Aarschot/Tielt-Winge/Glabbeek

  Met Valentijn een speciaal menu afhalen, gewoon lekker naar de frituur of toch liever iets specialer zoals bierprali­nes? Je vindt het allemaal in het Hageland

  Nu we ook Valentijn in eigen kot moeten vieren is er een groot online aanbod om je geliefde toch te verwennen. Of het nu gaat om gastronomisch dineren, een romantisch ontbijt of een origineler cadeau: je vindt het allemaal in het Hageland. We sommen voor u graag een aantal mogelijkheden op.
 1. Stad belooft fysieke emotiemuur, nu helft van jonge bevraagde Truienaars zich eenzaam of gestrest voelt door corona
  Sint-Truiden

  Stad belooft fysieke emotiemuur, nu helft van jonge bevraagde Truienaars zich eenzaam of gestrest voelt door corona

  Uit een enquête van de Jeugdraad van Sint-Truiden blijkt de impact van de coronacrisis op de Truiense jongeren eens zo hard. Maar liefst 720 jonge Truienaars van 12 tot 19 jaar namen in december deel aan de bevraging, waaruit blijkt dat 53 procent van hen last hebben van verveling, eenzaamheid en stress. 10 procent geeft aan bij niemand terecht te kunnen met zijn of haar gevoelens. Verontrustende signalen, waar het stadsbestuur nu met nieuwe acties gehoor aan geeft.
 2. 40 jaar oude computer werkt weer: “Het is een stukje nostalgie, telkens ik hem opzet, moet ik breed glimlachen”
  PREMIUM
  Aarschot/Zoutleeuw

  40 jaar oude computer werkt weer: “Het is een stukje nostalgie, telkens ik hem opzet, moet ik breed glimlachen”

  Philip Zvar (50) uit Aarschot is een gelukkig man. Enkele weken geleden was hij op zoek naar iemand die zijn PDC Clipper, zeg maar een soort laptop avant la lettre van 40 jaar geleden, kon herstellen en dat is intussen gelukt. Pascal Eraerts uit Zoutleeuw bracht redding en zorgde ervoor dat alles weer tip top in orde is. Philip is daar alvast heel blij mee: “Sommige programma’s die ik er destijds voor schreef werken zelfs nog”
 1. Van urenlange carnavalsmuziek tot verhoogde coronavergoeding: Sint-Truiden stoomt zich klaar voor online carnavalsweekend
  Sint-Truiden

  Van urenlange carnavals­mu­ziek tot verhoogde coronaver­goe­ding: Sint-Trui­den stoomt zich klaar voor online carnavals­week­end

  De aanhoudende coronamaatregelen gooit roet in het eten, ook voor de 76ste editie van de Verloure Moondagstoet in Sint-Truiden. Of de Orde van de Commeduur en de Truiense carnavalsverenigingen daarom ook bij de pakken blijven zitten? Dat niet. Zij lanceren namelijk op vrijdag 12 februari een online carnavalsweekend dat alle Truienaars thuis coronaproof kunnen beleven en meemaken.
 2. Voka - KvK Limburg lanceert campagne om vaccineren aan te moedigen
  Limburg

  Voka - KvK Limburg lanceert campagne om vaccineren aan te moedigen

  Om de bereidheid tot vaccineren te stimuleren, lanceert Voka - Kamer van Koophandel Limburg een sensibiliseringscampagne. Aan de hand van een affiche kunnen werkgevers hun medewerkers overtuigen van het belang van een coronaprik. Daarnaast communiceert de werkgeversorganisatie actief naar haar leden en netwerk. “We willen onze samenleving en economie weer normaliseren en de kortste weg daarvoor is het vaccin”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten.
 1. Een romantische wandeling, een culinair diner of een spannende activiteit: verwen je Limburgse geliefde met één van deze zeven lokale tips
  PREMIUM
  Limburg

  Een romanti­sche wandeling, een culinair diner of een spannende activiteit: verwen je Limburgse geliefde met één van deze zeven lokale tips

  Over een week is het zover: dan schiet Cupido opnieuw zijn pijlen weer raak. 14 februari is dé dag om je (toekomstige) partner in de watten te leggen. Al is het geen kinderspel om met leuke date-ideeën op de proppen te komen in volle coronacrisis. Daarom helpen wij jou een handje door de zeven leukste én lokale tips te delen. Van online alpaca’s spotten tot een volwaardig romantisch diner, alsof je gewoon op restaurant vertoeft.
 2. Stad schenkt met campagne extra aandacht aan gratis parking voor medische sector
  Sint-Truiden

  Stad schenkt met campagne extra aandacht aan gratis parking voor medische sector

  Al zeven jaar kunnen mensen die werken in de (para)medische sector een parkeerkaart bij de stad Sint-Truiden aanvragen. Daardoor kunnen huisartsen, kinesisten en verplegers één uur gratis parkeren in de stadskern en vier uur errond. Ook als familiaal ondersteuner – in functie van een paramedisch beroep zoals poetshulp, oppas of maaltijdbedeler – kunnen inwoners de parkeerkaart aanvragen. Om dat opnieuw in de kijker te zetten, start het stadsbestuur een campagne.