Zottegem: Stemmen kan nog tot 15 juni.
Volledig scherm
Zottegem: Stemmen kan nog tot 15 juni. © Frank Eeckhout

Zes klimaatprojecten om op te stemmen

ZottegemIn maart riep Stad Zottegem haar inwoners op om de klimaatuitdagingen in Zottegem aan te pakken. De stad maakte daarvoor 10 000 euro vrij. Verschillende burgers en verenigingen dienden een creatief idee in. Na de jurybeoordeling zitten er zes projecten in de laatste fase.

 1. Het verhaal achter de succesvolle openluchtfitness van Strongbox: “Na anderhalf jaar tellen we al 400 leden”
  PREMIUM
  Liedekerke/Aalst

  Het verhaal achter de succesvol­le openlucht­fit­ness van Strongbox: “Na anderhalf jaar tellen we al 400 leden”

  Het idee is simpel: plaats een gepimpte zeecontainer samen met enkele fitnesstoestellen op een locatie en je krijgt een Strongbox. Maar het concept van Jan Delcourt uit Liedekerke en Steven De Meijer uit Aalst, beiden 33 jaar, slaat duidelijk aan met honderden leden op de zes locaties samen in België en Nederland. “Strongboxen werd intussen al een werkwoord”, lacht Steven. “In de fitness ben je op je eentje bezig, bij ons doe je het in groep en in openlucht. Veel fijner toch?”
 2. Minister Demir geeft omstreden Ineos-kraker in haven groen licht: “De plasticsector wrijft zich in de handen, en de Vlaming betaalt opnieuw de prijs”
  Antwerpen

  Minister Demir geeft omstreden Ineos-kra­ker in haven groen licht: “De plasticsec­tor wrijft zich in de handen, en de Vlaming betaalt opnieuw de prijs”

  Chemiebedrijf Ineos heeft van minister Zuhal Demir de omgevingsvergunning gekregen voor Project One, het project van 3 miljard euro in de Antwerpse haven dat bestaat uit de bouw van een ethaankraker. De beslissing zet bij velen kwaad bloed. “De plasticsector wrijft zich in de handen, en de Vlaming betaalt opnieuw de prijs.”