Zottegem: Volgens bevolkingsprognoses worden tegen 2030 meer dan 1.600 bijkomende Zottegemnaren verwacht.
Volledig scherm
Zottegem: Volgens bevolkingsprognoses worden tegen 2030 meer dan 1.600 bijkomende Zottegemnaren verwacht. © Frank Eeckhout

Woonomgevingsplan verdeelt Zottegem in verschillende zones: "Aan elk gebied worden spelregels gekoppeld"

ZottegemHet stadsbestuur van Zottegem zet verdere stappen in de ontwikkeling van een duurzame visie op ruimtelijke ordening en keurde de uitgangsprincipes van het Woonomgevingsplan (WOP) goed. “Met dit nieuw plan willen we een aangenaam woonklimaat veilig stellen voor de komende decennia", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Peter Lagaert (N-VA).

  1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
    TV

    Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

    Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.