Vooruit Zottegem voert actie tegen geweld op vrouwen.
Volledig scherm
Vooruit Zottegem voert actie tegen geweld op vrouwen. © Frank Eeckhout

Vooruit Zottegem voert actie tegen geweld op vrouwen: horen, zien en ingrijpen

ZottegemOp 25 november is het de Internationale dag tegen geweld op vrouwen. Voor Vooruit Zottegem het uitgelezen moment om actie te voeren en de problematiek aan de kaak te stellen.

 1. Waarom ‘banaan-man’ Ken (44) de benen uit zijn lijf loopt: “Als twintiger kreeg ik te horen dat ik nooit meer zou kunnen sporten, en zie nu”
  PREMIUM

  Waarom ‘ba­naan-man’ Ken (44) de benen uit zijn lijf loopt: “Als twintiger kreeg ik te horen dat ik nooit meer zou kunnen sporten, en zie nu”

  Wie aanwezig was op de Antwerp 10 Miles of de halve marathon van Erpe-Mere heeft hem ongetwijfeld al gespot: de gigantische banaan die zich tussen de lopers begeeft. Dat blijkt geen snack voor de hongerige sporters, maar wel de ludieke outfit van Ken Schepmans (44) uit Burst. Ook volgend weekend zal de ‘banaan-man’ in vol ornaat paraat staan op de 20 kilometer van Brussel, maar waarom maakt deze loper het zichzelf zo moeilijk? Wij gingen langs voor een gesprek en ontdekten de bloedserieuze motivatie achter het grappige kostuum. “Op deze manier steun ik de strijd tegen kanker én tover ik een glimlach op de mensen hun gezicht.”
  Burst
 2. Zwakbegaafde Matthias (29) werd slachtoffer van zinloos geweld: dader en man die alles filmde, blijven in de cel

  Zwakbegaaf­de Matthias (29) werd slachtof­fer van zinloos geweld: dader en man die alles filmde, blijven in de cel

  De zwakbegaafde Matthias (29) uit Evergem werd begin april door zijn zogezegde vrienden in de val was gelokt en in het ziekenhuis geslagen. De dader, een 23-jarige man uit Zottegem, kon snel opgepakt worden. Ook een tweede dader, de 57-jarige handlanger die alles filmde, werd gearresteerd. Hun aanhouding werd nu voor de tweede keer verlengd. “Hij wordt stilaan terug de oude, maar toch hebben we schrik voor wat de toekomst zal brengen”, vertelt de zus van Matthias.
  Zottegem