Zottegem: Per klasbubbel trokken de kinderen naar de Sint.
Volledig scherm
Zottegem: Per klasbubbel trokken de kinderen naar de Sint. © Frank Eeckhout

Sinterklaas op bezoek in stedelijke basisscholen

ZottegemSinterklaas heeft maandag samen met twee zwarte Pieten de stedelijke basisscholen De Smidse in Erwetegem en De Kleine Planeet in Zottegem bezocht. “De Sint heeft gezien dat onze kinderen het allerbeste maken van deze moeilijke periode waarin flexibiliteit wordt gevraagd van leerkrachten en kinderen", zegt directeur Daphné Roman.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Nieuwe applicatie WeConstruct revelatie voor de tuin- en bouwsector: "Vakman zoeken in de buurt wordt fluitje van een cent"
  PREMIUM
  Lierde

  Nieuwe applicatie WeCon­struct revelatie voor de tuin- en bouwsector: "Vakman zoeken in de buurt wordt fluitje van een cent"

  Een nieuwe mijlpaal voor de bouw- en tuinsector: twee Vlaamse ondernemers lanceren de WeConstruct-applicatie. “Dankzij dit revolutionair platform vindt iedereen binnenkort in slechts enkele klikken een geschikte vakman in de buurt. En professionelen kunnen onderling werk doorgeven en materialen (ver)huren en (ver)kopen via het platform", zegt Lierdenaar Luc Van Vaerenbergh.
 3. Nieuw reglement voor dringende kinderopvangplaatsen op komst: “Financiële steun voor kinderopvangen die plaatsen vrijhouden”
  Zottegem

  Nieuw reglement voor dringende kinderop­vang­plaat­sen op komst: “Financiële steun voor kinderop­van­gen die plaatsen vrijhouden”

  Voor kwetsbare gezinnen kan een gebrek aan (voorschoolse) opvang van hun kinderen een drempel zijn om deel te nemen aan een opleidingstraject. Daarom maakt de stad Zottegem werk van een nieuw reglement. “Door opvangplaatsen beschikbaar te hebben, kunnen we ouders die plots werk vinden of een opleiding kunnen starten maar geen opvang hebben uit de nood helpen", zegt schepen van Sociale Zaken Jenne De Potter (CD&V).
 4. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.