Jonah Penninck, Valentine De Keukelaere en Robin De Cubber gingen de kaartjes afgeven.
Volledig scherm
Jonah Penninck, Valentine De Keukelaere en Robin De Cubber gingen de kaartjes afgeven. © Frank Eeckhout

Samen tegen corona: jongeren sturen postkaartjes tegen eenzaamheid

In Zottegem hebben de CD&V-jongeren postkaartjes gestuurd naar de bewoners van woonzorgcentra. “Onze ouderen zijn dan misschien even afgesloten van de buitenwereld, toch willen wij zo op een contactloze manier bij hen binnenkomen”, zegt voorzitter Robin De Cubber.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Schepen van Ruimtelijke Ordening voor de rechter omdat Stedenbouw wil dat hij illegale aanpassingen aan zijn eigendom herstelt
  PREMIUM
  Brakel/Oudenaarde

  Schepen van Ruimtelij­ke Ordening voor de rechter omdat Stedenbouw wil dat hij illegale aanpassin­gen aan zijn eigendom herstelt

  Een huis dat schepen Peter Vanderstruyf (Open Vld) in 2018 kocht, bezorgt de Brakelse politicus nu al vier jaar enorme kopzorgen. De woning bevat een hele resem bouwovertredingen, een erfenis van de vorige eigenaar, waardoor de dienst Stedenbouw eiste dat alle illegale werkjes zouden worden teruggedraaid. De Open Vld’er deed verschillende aanpassingswerken, maar volgens de aanklager is dat nog steeds onvoldoende. De zaak wordt nu voor de burgerlijke rechtbank beslecht.