De Sint-Martinuskerk in Oombergen is voorlopig de enige kerk in Zottegem die al zeker een andere bestemming krijgt.
Volledig scherm
De Sint-Martinuskerk in Oombergen is voorlopig de enige kerk in Zottegem die al zeker een andere bestemming krijgt. © Ronny De Coster

Ruim 800.000 euro Vlaamse steun om van Sint-Martinuskerk in Oombergen ontmoetingszaal te maken

OombergenHet stadsbestuur van Zottegem krijgt van de Vlaamse overheid een subsidie van 812.086 euro om de beschermde Sint-Martinuskerk van Oombergen om te bouwen tot een culturele ontmoetingszaal.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Rode Kruis Zottegem rekent op steun van inwoners om te kunnen blijven helpen in de buurt
  Zottegem

  Rode Kruis Zottegem rekent op steun van inwoners om te kunnen blijven helpen in de buurt

  Vandaag gaat de lokale steunactie van Rode Kruis Zottegem van start: een campagne waarbij de lokale afdeling om financiële steun vraagt bij de inwoners voor haar werking. “Elke euro gaat rechtstreeks naar de lokale afdeling voor de organisatie van eerstehulpopleidingen, de aankoop van medisch materiaal, ziekenvervoer, het ter beschikking stellen van medische hulpmiddelen en de inzet van vrijwilligers op lokale evenementen", zegt afdelingseconoom Anneleen De Buysser.
 3. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.