Repair café Zottegem keert terug.
Volledig scherm
Repair café Zottegem keert terug. © RV

Repair café verhuist van Levi's burgers naar Maboel en zoekt nog vrijwilligers

ZottegemRepair café Zottegem verhuist van Levi’s burgers naar Maboel in de Laurens De Metsstraat. “Daar zal Wannes ons ontvangen met dezelfde warmte", zegt Piet Bogaert.

 1. Na hartstilstand op training krijgt Gilian (14) award voor comeback van het jaar: "En nu? Richting AA Gent, natuurlijk, dat is de droom"
  PREMIUM
  Zottegem

  Na hartstil­stand op training krijgt Gilian (14) award voor comeback van het jaar: "En nu? Richting AA Gent, natuurlijk, dat is de droom"

  Opmerkelijk moment tijdens de uitzending van het Gala van de Gouden Schoen bij VTM: de 14-jarige Gilian De Wolf uit Zottegem kreeg er uit handen van AA Gent speler Castro Montes de award voor comeback van het jaar. Begin januari stond de tiener opnieuw op het voetbalveld bij KSV Sottegem nadat hij daar in augustus een harstilstand kreeg op training. “Koelbloedig ingrijpen én een AED-toestel hebben mijn leven gered", zegt Gilian.
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”