Louie Van Rijsselberge: een echt sociaal beleid is er nog niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Louie Van Rijsselberge: een echt sociaal beleid is er nog niet. © RV

Raadslid vraagt rolstoelvriendelijke picknicktafels maar vooral echte toegankelijkheid voor minder mobiele inwoners: “Er is wel een coördinator maar nog altijd geen degelijk sociaal beleid”

ZOTTEGEMGemeenteraadslid Louie Van Rijsselberge (Vooruit) pleit voor rolstoelvriendelijke picknicktafels in Zottegem. “We moeten rolstoelgebruikers meer plaats geven in onze stad, letterlijk en figuurlijk”. Ook moet de stad werk maken van een echt toegankelijkheidsbeleid, wat al veel te lang aansleept volgens het raadslid.

 1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 2. Leerlingen Richtpunt campus Zottegem winnen Technologieprijs op Solar Olympiade
  Zottegem

  Leerlingen Richtpunt campus Zottegem winnen Technolo­gie­prijs op Solar Olympiade

  Op de Solar Olympiade hebben de leerlingen van Richtpunt campus Zottegem de Technologieprijs gewonnen met één van hun zonnewagens. “Naast een ‘snelle’ wagen kozen we om ook een technisch vernieuwende wagen te bouwen en dat heeft het verschil gemaakt. Zo was de jury onder de indruk van de toepassing van het digitale deel waarmee info zoals temperatuur en batterijcapaciteit kan weergegeven worden", zegt leerling Stijn Van Nuffel.