Buurtbewoners kanten zich tegen de plannen die Plato Invest heeft met pastoriewoning en aanpalende tuin.
Volledig scherm
Buurtbewoners kanten zich tegen de plannen die Plato Invest heeft met pastoriewoning en aanpalende tuin. © Frank Eeckhout

Project pastorie en hoekhuis: “Verloederde gebouwen opknappen en integreren in dorp”

Sint-Maria-OudenhoveDe verloederde pastoriewoning en een vervallen hoekhuis opknappen en integreren in de buurt. Dat zijn de plannen die bouwpromotor Plato Invest uit Denderhoutem heeft op dorpsplein van Sint-Maria-Oudenhove. Maar buurtbewoners vinden deze plannen te grootschalig. “Het ‘not in my backyard principe’ speelt hier een grote rol. Deze rol willen ze versterken door publieke aandacht", reageert CEO Bart Noël.

 1. Vrijwilligers uit horeca steken handje toe in woonzorgcentrum Egmont: “Alle beetjes helpen om personeel te ontlasten”
  PREMIUM
  Zottegem

  Vrijwilli­gers uit horeca steken handje toe in woonzorg­cen­trum Egmont: “Alle beetjes helpen om personeel te ontlasten”

  Vrijwilligers uit de zwaar getroffen horeca steken al enkele weken een handje toe in woonzorgcentrum Egmont in Zottegem. “Tijdens het luisteren naar de gemeenteraad hoorde ik dat het woonzorgcentrum wel wat hulp kon gebruiken. Ik stuurde een berichtje naar de burgemeester en enkele dagen later gingen we al aan de slag", vertelt Pieter van den Bossche van Kaffee Planchee.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"