De brandweerkazerne aan de meengracht in Zottegem.
Volledig scherm
De brandweerkazerne aan de meengracht in Zottegem. © RV

Onderzoek naar PFAS rond brandweerkazerne: "Enkel gebruik van grondwater vermijden"

ZottegemHet verkennend bodemonderzoek van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) naar de aanwezigheid van PFAS rond de brandweerkazerne in de Meengracht in Zottegem levert geruststellend nieuws op. “Enkel het gebruik van grondwater moet vermeden worden”, zegt schepen van Leefmilieu Leen Goossens (CD&V).

 1. Koen Vanden Houten hervat met promovendus KSV Sottegem trainingsarbeid: “Op elke positie volwaardig alternatief”
  voetbal Eerste provinciale

  Koen Vanden Houten hervat met promoven­dus KSV Sottegem trainings­ar­beid: “Op elke positie volwaardig alterna­tief”

  Als één van de laatste ploegen in het lange rijtje heeft de kersverse eersteprovincialer KSV Sottegem maandagavond de trainingsarbeid hervat. Op een viertal afwezigen na kon coach Koen Vanden Houten op al zijn manschappen rekenen. De Egmontjongens wijzigden amper iets aan de kern die vorig seizoen een verbeten strijd om de titel uitvocht tegen DT Borsbeke. Uiteindelijk trokken beide ploegen aan het langste eind en treffen ze elkaar in het eerste competitietreffen al opnieuw.
 2. Extreem hoge PFAS-waarden in putwater van koppel zonder leidingwater: "Vervuiling komt door brandweerkazerne maar wij draaien op voor de kosten”
  PREMIUM
  Zottegem

  Extreem hoge PFAS-waar­den in putwater van koppel zonder leidingwa­ter: "Vervuiling komt door brandweer­ka­zer­ne maar wij draaien op voor de kosten”

  Een gepensioneerd koppel dat in een straal van 100 meter rond de Zottegemse brandweerkazerne woont, zit met een hoge concentratie PFAS in het putwater. “Aangezien wij geen aansluiting op het stadswater hebben, zijn wij genoodzaakt om water in flessen te kopen. En wat de impact op onze gezondheid is, wordt momenteel onderzocht", zeg de 63-jarige Eddy Leeman.