Zottegem: Sint-Elisabethziekenhuis - ziekenhuis - SEZZ.
Volledig scherm
Zottegem: Sint-Elisabethziekenhuis - ziekenhuis - SEZZ. © Frank Eeckhout

Noodweer treft ook AZ Sint-Elisabeth: twee operatiezalen gesloten

ZottegemHet AZ Sint-Elisabeth in Zottegem werd donderdag getroffen door het hevige noodweer. “Enkele afdelingen en diensten kregen te kampen met wateroverlast. De noodprocedure werd onmiddellijk opgestart en de situatie raakte snel onder controle. Het water werd weggepompt en de nodige herstellingen werden gedaan", laat Nicky De Temmerman weten.

 1. Geen financiële zorgen voor Zottegem: "We zijn gewapend voor de uitdagingen van de toekomst"
  Zottegem

  Geen financiële zorgen voor Zottegem: "We zijn gewapend voor de uitdagin­gen van de toekomst"

  Op de gemeenteraad van juni werd de jaarrekening van Zottegem toegelicht. “De positieve resultaten van de jaarrekening zijn onder meer te danken aan extra subsidies die we van Vlaanderen ontvangen. Ook de uitstaande schulden werden verder afgebouwd. Het geboekte overschot zorgt ervoor dat Zottegem gewapend is voor de uitdagingen in de toekomst", stelt schepen van Financiën Leen Goossens (CD&V).
 2. Fietsersbond kant zich tegen stadionproject: "Visie op verkeersleefbaarheid ontbreekt"
  PREMIUM
  Zottegem

  Fietsers­bond kant zich tegen stadionpro­ject: "Visie op verkeers­leef­baar­heid ontbreekt"

  De Zottegemse Fietsersbond schaart zich achter de noodkreet van vele buurtbewoners en dient bezwaar in tegen de bouwplannen voor een nieuw sportcomplex aan de Bevegemse Vijvers. “Terwijl vanuit de Vlaamse Overheid de roep klinkt om compacter te bouwen en een betonstop in te voeren, worden in de huidige plannen massaal veel vierkante meters verhard en bos gekapt", stelt Rudy Muls vast.