Zottegem: Het reglement werd reeds voorgelegd aan het lokaal overleg kinderopvang waar het een positief advies kreeg.
Volledig scherm
Zottegem: Het reglement werd reeds voorgelegd aan het lokaal overleg kinderopvang waar het een positief advies kreeg. © Frank Eeckhout

Nieuw reglement voor dringende kinderopvangplaatsen op komst: “Financiële steun voor kinderopvangen die plaatsen vrijhouden”

ZottegemVoor kwetsbare gezinnen kan een gebrek aan (voorschoolse) opvang van hun kinderen een drempel zijn om deel te nemen aan een opleidingstraject. Daarom maakt de stad Zottegem werk van een nieuw reglement. “Door opvangplaatsen beschikbaar te hebben, kunnen we ouders die plots werk vinden of een opleiding kunnen starten maar geen opvang hebben uit de nood helpen", zegt schepen van Sociale Zaken Jenne De Potter (CD&V).

 1. Forza Ninove viert één jaar Vlaams Huis met kopman Guy D’haeseleer: “De Ninovieter heeft de kans om het cordon te breken. Nog 650 stemmen winnen en dan zijn we er”
  PREMIUM
  Ninove

  Forza Ninove viert één jaar Vlaams Huis met kopman Guy D’haeseleer: “De Ninovieter heeft de kans om het cordon te breken. Nog 650 stemmen winnen en dan zijn we er”

  Forza Ninove viert dit weekend het eenjarig bestaan van het Vlaams Huis, haar eigen café in de Pamelstraat. We blikken met kopman Guy D’haeseleer terug op het voorbije jaar en kijken ook vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2024, het jaar waarin alle ogen op Ninove gericht zullen zijn en waarin D’haeseleer hoopt om met een volstrekte meerderheid aan de macht te komen in Ninove.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.