Guy, vrouwtje Martine en zoon Stijn de laatste keer achter de toog.
Volledig scherm
PREMIUM
Guy, vrouwtje Martine en zoon Stijn de laatste keer achter de toog. © Frank Eeckhout

Na drie generaties of 82 jaar Floos: Café Lapaige op Heldenlaan sluit definitief de deuren

ZottegemGuy Lapaige (61), van het gelijknamige café op de Heldenlaan in Zottegem, heeft zaterdag zijn laatste pint getapt. Na drie generaties of 82 jaar Floos sluit café Lapaige definitief de deuren. “Na 41 jaar is het genoeg geweest. Nu ga ik vooral wandelen en elke dag koken voor mijn vrouw", belooft Guy.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Heraanleg Provinciebaan: werken tussen Elenestraat en Pandelaarstraat van start
  PREMIUM
  Velzeke

  Heraanleg Provincie­baan: werken tussen Elene­straat en Pande­laarstraat van start

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de stad Zottegem, de gemeente Oosterzele en Aquafin werken samen aan de vernieuwing van de Provinciebaan (N46) in Elene en Velzeke. “Met de werken maken we de weg veiliger en comfortabeler voor alle weggebruikers. Op maandag 13 september start een volgende fase van de werken. Daarbij krijgt de Provinciebaan van de Elenestraat tot de Pandelaarstraat een grondige facelift", kondigt Jef Schoenmaekers van AWV aan.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 4. Blessureleed houdt het SV Sottegem van coach Vanden Houten voorlopig niet tegen: “Zes op zes is beste start sinds jaren”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE B

  Blessure­leed houdt het SV Sottegem van coach Vanden Houten voorlopig niet tegen: “Zes op zes is beste start sinds jaren”

  Met het langdurig uitvallen van Levi Casteur en Brecht Hellebaut kreeg tweedeprovincialer SV Sottegem twee zware opdoffers te verwerken in de voorbereiding. Toch vond coach Koen Vanden Houten met het nodige puzzelwerk snel stabiliteit in zijn team. Bij het begin van de competitie zijn de resultaten alvast veelbelovend. Ondanks drie rode kaarten won Sottegem de openingsmatch tegen Eine en afgelopen weekend ging Edeboys voor de bijl met het kleinste verschil.