MOW pleit voor meer bomen in stads- en dorpskernen.
Volledig scherm
MOW pleit voor meer bomen in stads- en dorpskernen. © Foto Ronny De Coster

“Meer bomen in stads- en dorpskernen kunnen hittegolven draaglijker maken”

Milieufront Omer Wattez vzw (MOW) roept gemeenten en steden op om extra bomen aan te planten in de dorps- en stadskernen van de Vlaamse Ardennen. “De aanplant van duizenden extra bomen kan de temperatuur tijdens de volgende hittegolven een stuk draaglijker maken in elke stads- of dorpskern. Bovendien halen bomen CO2 uit de lucht”, zegt Joost Elet.

2 reacties

 • Marnik Van Moorleghem

  1 jaar geleden
  Parken en bomen planten brengt niets op voor de gemeente Oudenaarde.Dit kost hen alleen maar geld.Toch beginnen bewoners en omliggenden aan te zien ,om de ronde van Oudenaarde betaalbaar te houden dat dit moet komen van inkomsten van belastingen o.a.boeten op parkeerbeleid,gasboeten vuilnis enz.
 • Chris Ysebaert

  1 jaar geleden
  De Markt te Oudenaarde is één grote gemiste kans. Er ligt nu wel een gescheiden rioleringsstelsel, de bovenbouw is gewoon de oude toestand die wat opgeleukt is. Er rijden nog steeds wagens, er zijn nog altijd parkeerplaatsen en de geluidshinder is amper afgenomen. Het bestuur heeft het niet aangedurfd om voor een groene autovrije rustige markt te kiezen maar heeft de kaart van de handelaars getrokken. Handelszaken die gedoemd zijn om grotendeels te verdwijnen door de snel oprukkende e-commerce.
 1. Saturnus Michelbeke doet nu toch voort in Liga A: “Premier De Croo heeft onze club gered”
  VOLLEYBAL LIGA VROUWEN

  Saturnus Michelbeke doet nu toch voort in Liga A: “Premier De Croo heeft onze club gered”

  Saturnus Michelbeke verdwijnt dan toch niet uit de Liga A van het vrouwenvolleybal. Nadat de club vorige week aankondigde dat de ploeg er vanaf volgend seizoen mee ophoudt op het hoogste niveau, schakelde ondervoorzitter en huidig premier Alexander De Croo een versnelling hoger. In een mum van tijd werd er versterking gevonden voor het huidige bestuur en gaven de hoofdsponsors hun engagement. De zaalproblemen dienen pas eind 2022 opgelost te zijn, zodat Saturnus voort kan doen. Op korte termijn zit de club nu met de speelsters samen. Die werden na de training van gisterenavond op de hoogte gebracht van het goede nieuws.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo