MOW pleit voor meer bomen in stads- en dorpskernen.
Volledig scherm
MOW pleit voor meer bomen in stads- en dorpskernen. © Foto Ronny De Coster

“Meer bomen in stads- en dorpskernen kunnen hittegolven draaglijker maken”

Milieufront Omer Wattez vzw (MOW) roept gemeenten en steden op om extra bomen aan te planten in de dorps- en stadskernen van de Vlaamse Ardennen. “De aanplant van duizenden extra bomen kan de temperatuur tijdens de volgende hittegolven een stuk draaglijker maken in elke stads- of dorpskern. Bovendien halen bomen CO2 uit de lucht”, zegt Joost Elet.

 1. Waarom de rusthuizen in de Vlaamse Ardennen vandaag zo zwaar getroffen worden: “Gevolg van de aangepaste teststrategie”
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen

  Waarom de rusthuizen in de Vlaamse Ardennen vandaag zo zwaar getroffen worden: “Gevolg van de aangepaste teststrate­gie”

  Liefst 170 besmettingen in Home Sint-Petrus en Home Vijvens in Kruisem, 45 in WZC De Linde in Wortegem-Petegem en 43 in het woonzorgcentrum in Lierde. Zaterdag kwamen er ook nog eens 29 bij in het woonzorgcentrum in Horebeke. De cijfers in de woonzorgcentra in de Vlaamse Ardennen kleuren de jongste dagen bloedrood. Wat is er aan de hand? Wij maakten een analyse met biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KUL). “Ik vermoed dat de piek ook hier bereikt is”, aldus de professor.
 2. Sportsite Bevegemse Vijvers wordt tijdelijke examenruimte
  Zottegem

  Sportsite Bevegemse Vijvers wordt tijdelijke examenruim­te

  De site Bevegemse Vijvers staat vanaf maandag 30 november ter beschikking als examencentrum voor de Zottegemse middelbare scholen. “Het gaat om ongeveer 475 leerlingen van de derde graad van het GO! Atheneum en het Onze-Lieve-Vrouw College campus Bevegem en campus Centrum. Tot midden december kunnen zij elke voormiddag terecht in de feestzaal, de sporthal en de fuifzaal om coronaveilig hun examens af te leggen”, kondigt schepen van Onderwijs Lieselotte De Roover (CD&V) aan.
 1. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren

 2. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers