MOW pleit voor meer bomen in stads- en dorpskernen.
Volledig scherm
MOW pleit voor meer bomen in stads- en dorpskernen. © Foto Ronny De Coster

“Meer bomen in stads- en dorpskernen kunnen hittegolven draaglijker maken”

Milieufront Omer Wattez vzw (MOW) roept gemeenten en steden op om extra bomen aan te planten in de dorps- en stadskernen van de Vlaamse Ardennen. “De aanplant van duizenden extra bomen kan de temperatuur tijdens de volgende hittegolven een stuk draaglijker maken in elke stads- of dorpskern. Bovendien halen bomen CO2 uit de lucht”, zegt Joost Elet.

2 reacties

 • Marnik Van Moorleghem

  1 jaar geleden
  Parken en bomen planten brengt niets op voor de gemeente Oudenaarde.Dit kost hen alleen maar geld.Toch beginnen bewoners en omliggenden aan te zien ,om de ronde van Oudenaarde betaalbaar te houden dat dit moet komen van inkomsten van belastingen o.a.boeten op parkeerbeleid,gasboeten vuilnis enz.
 • Chris Ysebaert

  1 jaar geleden
  De Markt te Oudenaarde is één grote gemiste kans. Er ligt nu wel een gescheiden rioleringsstelsel, de bovenbouw is gewoon de oude toestand die wat opgeleukt is. Er rijden nog steeds wagens, er zijn nog altijd parkeerplaatsen en de geluidshinder is amper afgenomen. Het bestuur heeft het niet aangedurfd om voor een groene autovrije rustige markt te kiezen maar heeft de kaart van de handelaars getrokken. Handelszaken die gedoemd zijn om grotendeels te verdwijnen door de snel oprukkende e-commerce.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech