VBS De Groene Poort sluit zich aan bij het protest.
Volledig scherm
VBS De Groene Poort sluit zich aan bij het protest. © Frank Eeckhout

Massaal protest tegen kap 131 bomen in Ravottersbos

Buurtbewoners, scholen en lokale politici staan op hun achterste poten nadat Agentschap Natuur en Bos een kapvergunning heeft afgeleverd voor het rooien van 131 bomen in het Ravottersbos in Sint-Maria-Oudenhove. “De bomen moesten normaal vorige week al gerooid worden, maar door het slechte weer hebben we wat tijd kunnen kopen om ons te organiseren", zeggen initiatiefnemers Alexanders Janssens en Kristel Cuvelier .

0 reacties

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.