Zottegem: Leerlingen van de Bernadetteschool in Grotenberge en de Sint-Franciscusschool in Velzeke bij de Mobibus.
Volledig scherm
Zottegem: Leerlingen van de Bernadetteschool in Grotenberge en de Sint-Franciscusschool in Velzeke bij de Mobibus. © Frank Eeckhout

Leerlingen krijgen verkeersopvoeding met Mobibus

Grotenberge/VelzekeDe Mobibus van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde heeft halt gehouden in Zottegem. “Het is een doetentoonstelling over verkeerseducatie, specifiek gericht naar leerlingen uit het buitengewoon onderwijs", weet schepen van Mobiliteit Evert De Smet (N-VA).

 1. Zottegemse Open Vld en N-VA kibbelen over invoering covid safe polsbandjes in de horeca
  Zottegem

  Zottegemse Open Vld en N-VA kibbelen over invoering covid safe polsband­jes in de horeca

  De Zottegemse oppositiepartij Open Vld wil dat de stad polsbandjes verspreidt, waarmee bezoekers van horeca-zaken snel kunnen bewijzen dat ze over een covid safe ticket beschikken. “Om tijd te winnen”, motiveert Lieve Vander Hauwert het voorstel. Maar nog vòòr het maandag op de gemeenteraad komt, schiet meerderheidspartij N-VA het al radicaal af. “Praktische onhaalbaar en vooral stigmatiserend”, reageert raadslid Peter Lagaert.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 3. Trein staat drie kwartier stil in Oudenaarde, omdat betogers mondmasker weigeren: "Veiligheidsdiensten komen tussen waar passagiers hardleers zijn”
  Play
  Oudenaarde

  Trein staat drie kwartier stil in Oudenaarde, omdat betogers mondmasker weigeren: "Veilig­heids­dien­sten komen tussen waar passagiers hardleers zijn”

  Een grote politiemacht is zondagvoormiddag naar het station van Oudenaarde getrokken, omdat treinreizigers op weg naar de anti-coronapasbetoging in Brussel weigerden een mondmasker te dragen. De overvolle trein werd gestopt. Securail, de veiligheidsdienst van de NMBS, laat weten vanavond opnieuw samen met de politie tussenbeide te komen mocht blijken dat passagiers op de terugweg weigeren om een masker te dragen.