Melkveehouder Chris Steenhuyse kiest voor een duurzame manier van landbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Melkveehouder Chris Steenhuyse kiest voor een duurzame manier van landbouw. © Photo News

Landbouw en water kan ook een goed huwelijk zijn: Hoeve ’t Alkeveld draait voor 95 procent op regenwater


Het is broeiend heet en dat voelen landbouwers niet alleen aan de droge akkers, maar ook aan de watervoorraden die snel slinken. Nog al te vaak worden zij ervan beschuldigd te veel water te verspillen, maar dat klopt in de praktijk niet per se. Het melkveebedrijf van Chris (39) en Leen Steenhuyse (37) draait zelfs voor 95 procent op regenwater en hergebruikt constant water dat anders wegvloeit. “Onze koeien verkiezen zelf regenwater boven leidingwater.”

 1. Blessureleed houdt het SV Sottegem van coach Vanden Houten voorlopig niet tegen: “Zes op zes is beste start sinds jaren”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE B

  Blessure­leed houdt het SV Sottegem van coach Vanden Houten voorlopig niet tegen: “Zes op zes is beste start sinds jaren”

  Met het langdurig uitvallen van Levi Casteur en Brecht Hellebaut kreeg tweedeprovincialer SV Sottegem twee zware opdoffers te verwerken in de voorbereiding. Toch vond coach Koen Vanden Houten met het nodige puzzelwerk snel stabiliteit in zijn team. Bij het begin van de competitie zijn de resultaten alvast veelbelovend. Ondanks drie rode kaarten won Sottegem de openingsmatch tegen Eine en afgelopen weekend ging Edeboys voor de bijl met het kleinste verschil.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).