Gilian De Wolf (14) is intussen aan de beterhand.
Volledig scherm
PREMIUM
Gilian De Wolf (14) is intussen aan de beterhand. © Foto Ronny De Coster

Koelbloedig ingrijpen én AED-toestel redden jeugdvoetballer Gilian (14) na hartstilstand op training: “Nog maar eens bewijs dat elke sportclub defibrillator moet hebben”

ZottegemIn het UZ in Gent herstelt de 14-jarige jeugdspeler Gilian De Wolf van een hartstilstand op training bij zijn club KSV Zottegem. “Het is dankzij de alerte reactie van omstaanders en de aanwezigheid van een automatische externe defibrillator (AED) dat dit verhaal een happy end kent”, zegt Jerome Callebaut (23), speler bij de eerste ploeg van de voetbalclub en vurig pleiter voor de invoering van AED’s.

 1. Raadslid mist gemeenteraad door vertraagde vlucht, dus stapt oppositie op omdat er geen meerderheid is: “Gebrek aan respect én gebrek aan serieux om deze stad te runnen”
  PREMIUM
  Zottegem

  Raadslid mist gemeente­raad door vertraagde vlucht, dus stapt oppositie op omdat er geen meerder­heid is: “Gebrek aan respect én gebrek aan serieux om deze stad te runnen”

  Het werd een gemeenteraad in mineur, maandagavond in het Ontmoetingscentrum in Leeuwergem. Omdat raadslid Cynthia Braems (CD&V) door een vertraagde vlucht niet tijdig aanwezig kon zijn, hadden N-VA en CD&V geen meerderheid meer in de gemeenteraad. De oppositie noemde dit een gebrek aan respect en stapte op. Burgemeester Evelien De Botch (N-VA) heeft het over een politiek spelletje.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.