Die eerste steen viel wel een beetje groot uit.
Volledig scherm
Die eerste steen viel wel een beetje groot uit. © Frank Eeckhout

KAZ legt eerste steen van school waar de leerlingen niet stil moeten zitten

Na maanden van voorbereidende werken werd op de campus van het KAZ de eerste steen van het vernieuwende schoolgebouw gelegd. “In deze nieuwbouw wordt een nieuwe pedagogische aanpak ingevoerd waarbij leerlingen niet de hele dag hoeven stil te zitten op hun stoel", zegt algemeen directeur van Scholengroep 20 Isabelle Truyen.

1 reactie

 • laura de vos

  2 jaar geleden
  Mooi initiatief! kinderen horen te spelen. Al spelende leert men. Maar nog belangrijker dan niet heel de dag stil zitten is buiten in de natuur spelen. Worden er dus ook bossen aangelegd voor de leerlingen? Want leren doe je vooral door buiten te komen, en in de natuur te zijn.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.